Lanac vodopada na rijeci Vrbanji: Pravo blago prirode (VIDEO)

0

KOTOR VAROŠ, 21. novembra – Vile i hajduci. Divovi i aždaje. Sve u čudu zvanom priroda!

Prema istraživanjima, čitav je lanac vodopada na rijeci Vrbanji. Postoje legende o alkama, o moru i jezerima, gdje su divovi vezali svoje brodove.

Malo ko i od stanovnika sela Kruševo Brdo, kojem i pripadaju, znaju za Vilinsko kupalište i vodopade Mandića vir i Biser voda ili Skok. I ne samo to.

– Odavde nekoliko stotina metara, ni kilometar, je izvor rijeke Vrbanje! Ona izvire negdje 1.500 metara nadmorske visine! Sad se nalazimo na 1.310 do 1.340 metara nadmorske visine. I sami vidite, ovaj vodopad je visok negdje oko 30 metara, sa dosta malih vodotokova koji prave isto atraktivne kaskade – kaže Goran Ivanović iz Kruševog Brda.

Ono što možemo da kažemo jeste da je ekipa RTRS dobila ekskluzivno pravo i čast, da snimi ovo! Niko nikad nije ovo snimio!

– Nije niko nikad! Osim nas, rijetkih poznavalaca! Hvala vama na odzivu. Vi ste imali čast da prvi snimite ovako jednu atraktivnu destinaciju – rekli su nam ljubazni domaćini.

Samo malo truda potrebno je da dođete u ovaj prelijepi kraj.

Ljubazni domaćini Kruševog Brda pozivaju vas da uz legende i duh istorije udahnete planinski vazduh i za dobro zdravlje popijete malo vilinske vode. (RTRS)

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here