LJEKOVITO RJEŠENJE ZA TURIZAM Nova aplikacija za bezbjedan prelazak granica

0

26. JUNA – Svjetska turistička organizacija (UNWTO) udružila se sa “Wanderlust World-om” radi pokretanja nove aplikacije dizajnirane da olakša sigurna i neometana putovanja nakon korona virusa.

Kako mnoge zemlje širom svijeta počinju da smanjuju ograničenja putovanja uvedena kao odgovor na pandemiju, specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija pozdravila je odgovornost pri pokretanju sektora. Istovremeno, UNWTO naglašava važnost održavanja poverenja u turizam u ovim nesigurnim vremenima.

Nova “World tourist identification” aplikacija jedno je od mnogih rešenja koja su razvijena kako bi se ispunili novi zahtjevi i turista i destinacija, a jedna je od niza inicijativa koje UNWTO radi uporedo sa ciljem unapređenja turizma. Aplikacija omogućava turistima da na jednom mjestu nose digitalne kopije ključnih dokumenata. Ovo će olakšati i ubrzati prepoznavanje turista koji dolaze. Aplikacija je takođe dizajnirana da smanji rizik od prevare i krađe identiteta.

Generalni sekretar UNWTO Zurab Pololikašvili rekao je: “Ponovno pokretanje turizma donosi mogućnosti milionima, posebno onima čija sredstva za život zavise od sektora. Ovim ponovnim pokretanjem treba upravljati oprezno i odgovorno, pri čemu je javno zdravlje najvažnije, i u potpunosti koristiti inovacije. Aplikacija “World tourist identification” obećava olakšavanje putovanja preko međunarodnih granica, promovisanje povjerenja i izgradnju poverenja u turizam, što je suštinski temelj za oporavak sektora”.

Od početka trenutne krize, UNWTO promoviše snagu inovacija kako bi pomogao ublažavanju uticaja Covid-19 na turizam i kako bi pripremio sektor da se oporavi bolje i jače. Ovo partnerstvo se temelji na inicijativama uključujući njihova “UNWTO ljekovita rješenja za izazove turizma” koje su privukle više od 1.000 aplikacija inovatora i preduzetnika u više od 100 zemalja, prenosi Tornosnjuz. (srpskainfo)

PODELI