Lopovi iz Kotor Varoša ”operisali” po Banjaluci: Iz stana otuđili novac i veću količinu nakita

1

KOTOR VAROŠ, 6. februara – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su lica M.D. i A.D., oba iz Kotor Varoši i dva maloljetna lica, za koja je istragom utvrđeno da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela „Teška krađa“.


Navedena lica se sumnjiče da su navedeno krivično djelo počinila u vremenskom periodu od mjeseca decembra 2023. godine do 01.02.2024. godine, na način da su iz stana u Banjaluci otuđila novac i veću količinu nakita, čime su oštećenom licu pričinila materijalnu štetu u iznosu od oko 20. 000 KM.

Operativnim radom policijski službenici su pronašli dio otuđenog nakita, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Sve mjere i radnje prema maloljetnim licima preduzimaju se pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Nad licima M.D. i A.D. je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu.

PODELI

1 KOMENTAR

Comments are closed.