Lovišta na području Kotor-Varoša puna trofejne divljači

0

KOTOR-VAROŠ, 15. januara – Jedan od prioriteta opštinske uprave Kotor-Varoša u narednom period biće unapređenje turističke ponude, a posebna pažnja će, kako je najavljeno, biti posvećena lovnom turizmu.

U tom dijelu Srpske, kažu u kotorvaroškoj opštinskoj upravi, nalaze se tri lovišta, koja su nadaleko poznata po divljači izuzetne trofejne vrijednosti.

-Na području naše opštine nalaze se lovišta lovačkih udruženja ‘’Uzlomac’’, ‘’Borčići’’ i ‘’Jelovka’’. Radi se o uređenim lovištima, prepunim divljači, u kojima se nalaze brojni lovno-tehnički i uzgojni objekti – kažu u SO Kotor-Varoš.

Dodaju da u poslednje vrijeme vlada sve veće interesovanje lovaca iz inostranstva za odstrel divljači u lovištima kotorvaroškog kraja.

Predsjednik kotorvaroškog  LO ‘’Uzlomac’’, Neđo Glamočak, kaže da lovci iz inostranstva u lovištu tog Udruženja mogu odstreliti mrkog medvjeda, vuka, divlju svinju, prepelicu i šumsku šljuku.

-Ovdje su već dolazili lovci iz inostranstva, koji su bili prezadovoljni našim lovištem. Mnogo novca izdvajamo za izgradnju lovno-tehničkih objekata u kompletnom lovištu, kao i za ishranu divljači, pogotovo u zimskom periodu – ističe Glamočak.

 

 

PODELI