MASLOVARE: SVE MANJE UČENIKA U CENTRALNOJ I PODRUČNIM ŠKOLAMA U GARIĆIMA I OBODNIKU

MASLOVARE, 20. februara – JU Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ Maslovare ima jednu centralnu školu i dvije područne škole. Školu je školske godine 2018/2019  pohađao 261 učenik, raspoređenih u 16 odjeljenja. 225 učenika pohađa nastavu u centralnoj školi, dok ih je 36 u područnim školama Garići i Obodnik.

”Nastava u centralnoj školi izvodi se u dvije smjene, a u područnim školama u jednoj smjeni. U školi djeluje i radi 15 sekcija u kojima je uključeno preko sto učenika, neki učenici su uključeni istovremeno u dvije, tri sekcije. Takođe je veliki broj učenika uključen u dodatnu nastavu iz raznih predmeta, što dovodi do izuzetno zapaženih rezultata na takmičenjima učenika. Školske 2018/19. godine učenici ove škole su učestvovali na brojnim takmičenjima, osvojili mnogobrojna prva mjesta na opštinskom nivou, plasirali se na regionalna i republička takmičenja”, navedeno je u informaciji o realizaciji programa rada vaspitno-obrazovnih ustanova na području opštine Kotor Varoš.

Nastavu izvodi 28 nastavnika, jedan sa srednjom stručnom spremom, tri sa višom stručnom spremom, i 24 nastavnika sa visokom stručnom spremom.

Veoma uspješno djeluje Savjet roditelja i Savjet učenika, a radna disciplina nastavnog osoblja bila je dobra i nije bilo drastičnog narušavanja iste.

U ovoj školskoj godini nijedan radnik nije postao tehnološki višak, ali je kod šest nastavnika predmetne nastave došlo do umanjenja nastavne norme, pa je neophodno dopunjavanje norme u drugim školama.

U septembru mjesecu organizovan je prijem za đake prvake gdje je pored roditelja, učenika i nastavnika, tom prilikom prvačićima uručen je prigodan didaktički materijal.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedilo je besplatne udžbenike za učenike 1. i 2. razreda, kao i za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece, koji su predstavljali veliku pomoć roditeljima. Takođe, Ministarstvo je obezbijedilo i mjesečne karte učenicima putnicima.

Škola je u školskoj 2018/2019. godini dobila donaciju od humanitarne nevladine organizacije „World Vision“, uz pomoć donacija lokalnih privrednika, a vezano za sanaciju mokrih čvorova i svlačionica kod fiskulturne sale, takođe, popravljen je sav urbani mobilijar oko centralne škole.

U aprilu mjesecu izvršen je upis djece dorasle za prvi razred, za školsku 2018/2019. godinu, i to: 9 – oro djece u centralnoj školi, 4 – oje djece u PO Obodnik dok u PO Garići ove godine nije bilo upisanih u prvi razred.

Srednja ocjena na kraju drugog polugodišta školske 2018/19. godine od 1. do 9. razreda iznosi 4,10 i nije bilo učenika koji su upućeni na popravni ispit.

PODELI