MIHOLJSKO LJETO VEĆ POČELO Biće toplo, ali nedovoljno za sladoled i sandale

0

KOTOR VAROŠ, 11. OKTOBRA – Mada je Miholjdan sutra, miholjsko ljeto u Republici Srpskoj je već uveliko počelo i potrajaće, poručuju meteorolozi.

U narednih nekoliko dana može se, tu i tamo, nebo naoblačiti, ali kiša se ne očekuje, a temperature će biti više nego prijatne, kaže Igor Kovačić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS.

– I narednih dana biće sunčano, vedro i toplo – dodaje on.

Danas i sutra, na Miholjdan, u većini krajeva RS najviše dnevne temperature će biti od 20 do 24 stepena. I za vikend se očekuje vedro i sunčano vrijeme, ali za stepen dva hladnije od današnjeg.

Svuda osim u Bijeljni, koja će sve vreme blistati suncem i gdje će se živa ostati na rekordnih plus 24 stepena.

Ni Banjalučani nemaju razloga da se žale, jer će ovih dana temperatura biti oko 22 stepena, mada grad na Vrbasu pamti i ljepše jeseni.

Tako je prije šest godina, posljednjih dana septembra 2012, u Banjaluci temperatura bila od 30 do 34 stepena, pa se pa su Banjalučanke šetkale u sandalama, a u gradu je prodato mnogo više sladoleda nego kuvanog kukuruza i pečenog kestena – poslastica karakterističnih za banjalučku jesen.

Nekoliko dana kasnije, uz blagu kišicu, temperatura se spustila na oko 25 stepeni, ali je miholjsko ljeto potrajalo danima, uz povremene oblačne intervale. (srpskainfo)