Miladin Jovanović, učitelj iz Maslovara: U službi djece bio više od 40 godina

0

KOTOR VAROŠ, 19. novembra  – U Osnovnoj školi ’’Petar Petrović Njegoš’’ u Maslovarama učitelj Miladin Jovanović proveo je radni vijek.


’’Učitelj sam bio od 1966. godine i kada bi ponovo birao – izabrao bih ovaj poziv. Volim djecu, jer me ona podmlađuju i rad s njima oduvijek mi je bio zadovoljstvo. Dok sam radio u školi, dan nije prošao, a da bar sa bar jednim kolegom iz maslovarske škole nisam razgovarao o našem poslu i najmlađima, koje smo učili da budu pošteni, vrijedni i čestiti ljudi’’, kaže Miladin.

Mnogo se, priznaje Jovanović, promijenilo od vremena kada je došao u OŠ ’’Petar Petrović Njegoš’’ do danas, a u sjećanje mu se urezao rad sa kombinovanim odjeljenjima u školi na Borcima.

’’U to vrijeme sam u kombinovanim odjelenjima prvog i trećeg razreda imao 49 učenika. Imali smo samo tablu, kredu i računaljku. Bilo je lijepih i tužnih trenutaka u 40 godina učiteljskog rada, a najtužniji i najljepši trenutak desio se u manje od jednog časa. Naime, jedan moj učenik je, u namjeri da uhvati loptu, završio u nabujaloj rijeci, koja ga je nosila više od jednog kilometra. Sve nade su mi potonule i to mi je bio najteži trenutak u životu. Međutim, ubrzo je taj učenik spasen i tada mojoj sreći nije bilo kraja’’, prisjeća se Miladin Jovanović.

 

PODELI