Miroslav Malijević: Fagus grupa gradi prvu termoelektranu na bio masu u BiH i zapošljava nove radnike

10

KOTOR VAROŠ, 20. decembra – Mi u Fagusu sve prepreke doživljavamo kao izazove, zahvaljujući kojima učimo i unapređujemo naše poslovanje. Svaki novi posao nas nečemu novom nauči i kroz njega savladavamo jednu novu prepreku i penjemo se stepenicu bliže željenom cilju. Ako neko izađe kao pobjednik u ovo teško vrijeme, sigurno je da je sposobniji da bolje i kvalitetnije radi nego do sada.

Od svog osnivanja kompanija se razvija, raste, uči i ulaže u unapređenje poslovanja i procesa. U posljednjih deset godina investirana su značajna finansijska sredstva u primarnu proizvodnju, a posljednje tri godine pokrenuto je par velikih projekata kojima se podiže nivo konkurentne spremnosti na domaćem i regionalnom nivou.

U nekim prethodnim teškim vremenima, pobjedu smo počinjali investicijama. Tako je i ove godine bilo. Pokrenuli smo izgradnju termoelektrane na bio masu u Nomaru, kupili smo liniju za izradu masivnih bukovih ploča pod okriljem Silvatike, na Hajdučkim Vodama smo završili izgradnju wellness & spa centra, a u ostalim članicama uvijek ima ulaganja i unapređenja, koja su imperativ našeg poslovanja. Svaka investicija je velika i značajna, jer znači da pomjeramo granice i da unapređujemo naše poslovanje na bolji i kvalitetniji način. Ipak izgradnja prve termoelektrane u Bosni i Hercegovini je nešto posebno. Za tako jedan veliki poduhvat je ipak potrebno znanje, spremnost, volja i istrajnost da svoju viziju iznesemo do kraja. Pokretanjem elektrane na bio masu otvaramo priliku za novim zapošljavanjem radnika i stvaramo ekološki zdravu i čistu električnu energiju iz obnovljivih izvora.

FAGUS grupa sve više postaje poznata i po svom društveno odgovornom poslovanju i pomoći zajednici u kojoj živi i posluje već nepunih 26 godina. U ovoj godini je, kao i u onima prije, bilo je puno učešća u raznim humanitarnim akcijama i projektima od značaja za zajednicu. Društveno odgovornim poslovanjem smatram i pošumljavanje koje je sproveo Abis krajem oktobra, kao i podjelu peleta i briketa koju Arboreko dijeli svojim komšijama svake godine. Pomoć zajednici u kojoj živimo i radimo smatram svojom dužnošću, ali i privilegijom. Krajem oktobra sam bio prijatno iznenađen kada su mi dodijelili orden Svetog Save za zasluge na duhovnom, obrazovnom i humanitarnom polju. To priznanje me obavezuje da i u budućnosti radimo, stvaramo i privređujemo bolje kako bismo mogli pružiti još više.

Vjerujem da samo vraćanjem u zajednicu iz koje smo potekli možemo očekivati napredak i razvoj.

Miroslav Malijević, generalni direktor Fagus grupe

10 KOMENTARA

  1. Živ i zdrav bio Miroslave. Uvijek su Maslovare imale umne glave ali nikad takvog poreduzetnika. Podrška za sve do sada urađeno i ohrabrenje za nove poslovne uspjehe.

  2. Crni kukavci Varoški, ovakvog čovjeka niste izabrali za načelnika???????
    Nema salameta dok se ovakvim ljudima ne dozvoli da vode ovu državu.

  3. E da je našoj opštini više Miroslava…Treba dati podršku ovakvim ljudima, samo su oni garancija zapošljavanja mladih ljudi i sprečavanja odlaska naše djece u bijeli svijet.
    Kao i svaki roditelj voljela bi da mi djeca ostanu ovdje, a ne da djecu i unuke gledamo preko skajpa u tuđini.
    Dragi Miroslave pozdravlja te Mira iz Banjaluke

  4. Mnogo bi nam bolje bilo da je vise ovakvih ljudi, sa idejom i vizijom i hrabroscu da u ova teska vremena privredjuju i zaposljavaju mlade ljude.

Comments are closed.