Misterija Zvezdinog sastava u Helsinkiju: Kojih startnih 11 je MIlojević odabrao za revanš?

0

HELSINKI, 31. JULA – Sve vuče na samo jednu izmjenu – Kanjas umesto Jovičića, ali postoji nekoliko opcija…

Zvezdini fudbaleri odradili su u utorak veče posljednji trening pred revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Helsinkija (srijeda 18.00, RTS 1, Arena Sport)!

A upravo je trening trener Vladan Milojević apostrofirao kao nešto poslije čega će mu slika oko startnih 11 protiv Finaca biti jasnija.

Ono što je dobro jeste to da se Marko Marin oporavio od povrede ovojnice mišića, što je potvrdio upravo Milojević. Ali i sam kapiten Zvezde u neformalnom razgovoru sa medijima na beogradskom aerodromu pred polazak na put.

Jedno je sigurno – Zvezda će protiv Helsinkija biti lišena pomoći Branka Jovičića koji je tokom dana operisan i koji će se vratiti na teren za nekoliko mjeseci.

Stadion Helsinkija

Njega bi u startnih 11 trebalo da zamijeni Španac Hose Kanjas koji je igrao 70 minuta protiv Radničkog u prvenstvu. Na prvi pogled, sve se čini da će Milojević izvesti isti onaj sastav koji je igrao u Beogradu (2:0) samo bez Jovičića.

Međutim, postoje određene dileme. Prije svega u odbrani, odnosno da li Milojević vidi Degeneka od prvog minuta i na kojoj poziciji. Australijski reprezentativac je protiv Radničkog igrao 90 minuta na poziciji beka, iako je Degenek po vokaciji štoper i očekuje se da se vrlo brzo usidri u startnih 11.

– Ne znam još sastav, vidjećete na dan utakmice – rekao je Milojević.

Desnog beka u Beogradu je igrao Filip Stojković i logično je da se i u Finskoj nađe od prvog minuta. Tim koji dobija ne bi trebalo mijenjati, tako da je logično i da Borjan, Milunović, Babić i Rodić budu od početka u sastavu. Eventualno da Degenek promijeni Babića, mada ne bi bilo iznenađenje da se pomenuti štoper nađe desno kao što smo i rekli. Pogotovo što je Milojević tokom prvog meča, pored aut linije, imao zamjerke na igru Stojkovića.

U veznom redu sve zavisi od Kanjasa i procjene Milojevića da li je spreman. Ako Kanjas bude u startnih 11, a svi su izgledi da hoće, Jovančić i Marin će djelovati ispred njega. Ben će ostati na lijevom krilu, Ivanić na desnom (odigrao odlično na toj poziciji u Beogradu), dok će ”srce napada” biti rezervisano za Ričmonda Boaćija.

Ako se Milojević odluči na ofanzivniju varijantu, onda bi Jovančić igrao zadnjeg veznog, a Ivanić i Marin bi bili ispred njega. To bi Bena vratilo desno, dok bi lijevo igrao Milan Jevtović.

Milan Jevtović

Jasno je da sve zavisi od procjene koliko Kanjas može da pomogne, mada rezultat iz prvog meča daje Milojeviću prostora za razigravanje Španca. Pogotovo što će on i te kako biti potreban Zvezdi protiv Kopenhagena.

Dakle, od 1. minuta na teren stadiona Helsinkija bi trebalo da istrče: Borjan, Stojković, Babić, Milunović, Rodić, Kanjas, Jovančić, Marin, Ivanić, Ben i Boaći. Uz napomenu da bi Degenek vrlo lako mogao da zamijeni nekog u odbrani.

Možda čak i Rodića, a upravo smo to objašnjenje ostavili za kraj. Rodić ima ”strah” od žutog kartona koji bi ga odvojio od meča sa Kopenhagenom, tako da Stojković lijevo i Degenek desno,  ne bi predstavljalo iznenađenje.

PODELI