MUP RS: DAN REPUBLIKE PROSLAVITI U MIRU I DOSTOJANSTVENO

0

BANJALUKA, 9. januara  – Ministarstvo unutrašnjih poslova  Republike Srpske pozvalo je sve građane Srpske da Dan Republike danas proslave u miru i dostojanstveno.

Povodom proslave 9. januara, Dana Republike, MUP preduzima pojačane mjere bezbjednosti radi održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.

Iz MUP-a savjetuju građanima koji budu željeli da prate današnji svečani defile u Banjaluci da poštuju naredbe policajaca i da ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete jer će im biti oduzeti.

“Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi ne nose ruksake i torbe, te da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument”, saopšteno je iz MUP-a.

Na području grada Banjaluka od jutros u 7.00 časova pa sutra do 4.00 časa biće zabranjen saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 3,5 tone.

Zabrana se ne odnosi na ulice na magistralnom putu m četiri – Bulevar Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Knjaza Miloša, Branka Popovića /istočni tranzit/ i magistralnom putu m-16 – Manjačkih ustanika, Omladinska i Krajiških brigada /zapadni tranzit/.

Zabrana, koju je donio ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ne odnosi se na teretna vozila javnih i komunalnih službi i vozila koja će biti angažovana na aktivnostima povodom obilježavanja svečanosti.

Danas cio dan, kao i sutra do 6.00 časova na snazi je i naredba o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bzebjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za te dane neće izdavati odobrenje za prevoz eksplozivnih materija.

MUP podsjeća predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je
sutra na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova, radi bezbjednosti učesnika.

“Predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja povodom proslave Dana Republike 9. januara u Banjaluci treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju. Bez akreditacije neće moći ući u Sportsku dvoranu `Borik`. Predstavnici medija dužni si u da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu”, napominju iz MUP-a Republike Srpske.

PODELI