Načelnik Sakan organizovao prijem za kotorvaroške džudiste

0

KOTOR VAROŠ, 26. JANUARA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem i novčano nagradio članove Džudo kluba „Mladost“ Kotor Varoš, osvajače bronzanih medalja na Balkanskim šampionatima.


Sakan je pohvalio rezultate kotorvaroških džudista, istučući da su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš.

„Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da ih novčano nagradim za uspjehe koje su postigli, ali i da ih podržim u nastojanju da našu lokalnu zajednicu dostojno predstavljaju na predstojećim domaćim i evropskim takmičenjima“, istakao je Sakan i dodao da je riječ o najuspješnijem domaćem sportskom kolektivu, čiji su članovi osvojili 17 balkanskih medalja u poslijeratnom periodu.

Prijemu su prisustvovali Sara Marić, višestruka šampionka Srpske i BiH u konkurenciji mlađih seniorki, bronzana na Balkanskom prvenstvu u Turskoj i na Evropskom kupu, Anja Smiljić, neprikosnovena u Republici Srpskoj i BiH u konkurenciji starijih pionirki i trećeplasirana na Balkanskom šampionatu u Podgorici, te Jovan Serdar, koji je takođe osvojio treće mjesto u ekipnoj konkurenciji na Balkanskoj smotri održanoj u Turskoj .

„Zahvalni smo načelniku što je prepoznao naš trud i rad u kontinuitetu, kao i broj osvojenih medalja i šampionske titule, a njegova podrška će nas motivistai da nastavimo dostojno da reprezentujemo naš klub i lokalnu zajednicu na narednim takmičenjima“, poručili su džudisti „Mladosti“.

Trener Džudo kluba Mladost Borislav Bogdanić je upoznao Sakana sa činjenicom da ovaj klub egzistira od 1976. godine i da svake godine osvajaju pregršt medalja na raznim turnirima.

„Prošla godina je bila najuspješnija u klupskoj istoriji u pogledu ostvarenih rezultata, jer smo osvojili 229 medalja na domaćoj i 5 na međunarodnoj sceni. To je dokaz da radimo kvalitetno i naporno, pogotovo sa mladim džudistima, pred kojima je svijetla budućnost“, naglasio je Bogdanić.

PODELI