NAČELNIK ZDENKO SAKAN PRIMIO KONZULA HRVATSKE U BiH: Saradnja sa predstavnicima hrvatskog naroda i njihovim udruženjima na visokom nivou

2

KOTOR VAROŠ, 16. FEBRUARA  – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan razgovarao je danas u ovom mjestu sa generalnim konzulom Hrvatske u Banjaluci Zoranom Piličićem, koji je istakao da treba unapređivati status manjinskih nacionalnih zajednica sa jedne i druge strane granice.

“Nastojaćemo da realizujemo nove projekte za povratnike i interno raseljene ljude svih nacionalnosti jer je Kotor Varoš opština sa najmanjom stopom nezaposlenosti i kao takva je privlačna za život”, rekao je Piličić.

On je izrazio zadovoljstvo što je na području opštine Kotor Varoš u proteklim godinama uloženo 2.600.000 KM zahvaljujući programu Regionalnog stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica i Projektu rekonstrukcije stambenog fonda.

“Opštine u Republici Srpskoj bez građana hrvatske i drugih nacionalnih zajednica bile bi mnogo siromašnije, što važi i za hrvatske gradove jer su srpska, ali i druge nesrpske komponente ostavile neizbrisiv trag u istoriji Hrvatske”, naglasio je Piličić.

Prema njegovim riječima, šumokradice raseljenim Hrvatima i dalje bespravno sijeku šumu, što predstavlja problem koji će nastojati da riješe u dogovoru sa opštinskim vlastima.

Sakan je naglasio da je saradnja sa predstavnicima hrvatskog naroda i njihovim udruženjima na visokom nivou, te da je neophodno zajedničkim snagama rješavati životne probleme.

“Hrvatska je članica EU i može nam mnogo pomoći u vezi sa edukacijom o izradi projekata prema pretpristupnim fondovima, ali i da finansijski doprinese rješavanju putne infrastrukture da bi se stvorili preduslovi za povratak raseljenog stanovništva”, naveo je Sakan.

Sakan je izrazio nadu da će dosadašnja uspješna saradnja sa Konzulatom Hrvatske u Banjaluci biti nastavljena i zajedničkim naporima poboljšana.

PODELI

2 KOMENTARA

  1. De se ti ne javljaj, svega ti. Ti si najobičniji politički kokošar. I lazes brate, ko pas. Reci kome si sve obecao glasove Rujevičana a ni sam nisi mogao glasati.

  2. Kad tako dobro suradujete sto ne pomognete Rujevici da dobije ulicne svijetiljke idrugom djelu sela ne naspete put jer mi smo jedino selo koje od 20 kuca 16 sami o svom trosku Obnovili.

Comments are closed.