Načelnik Zdenko Sakan prisustvovao obilježavanju Dana opštine Sokobanja

0

KOTOR VAROŠ, 24. JUNA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je na poziv predsjednika opštine Sokobanja Miodraga Nikolića prisustvovao Svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana ove lokalne zajednice i 187 godina od početka organizovanog turizma u Sokobanji i Srbiji.


Tom prilikom načelnik Sakan i predsjednik Nikolić su razgovarali o mogućnostima bratimljenja ove dvije lokalne zajednice.

Načelnik Sakan je istakao da fudbalski veterani Kotor Varoša već sedam godina njeguju prijateljstvo sa vršnjacima iz Sokobanje, koja teži tome da postane mondensko mjesto čuvajući istoriju, tradiciju i kulturu, ali i prateći potrebe savremenog turiste.

„Brojni naši ljudi su povezani na različite načine, od porodičnih veza do turizma, a saradnja dvije uprave bi trebala biti ozvaničena krajem septembra potpisivanjem Sporazuma o saradnji i bratimljenju”, rekao je Sakan i ujedno čestitao rukovodstvu i građanima Sokobanje Dan opštine naglasivši da su upravo mještani ti koji ovo mjesto čine velikim i da su noseći stubovi budućnosti Sokobanje.

Predsjednik opštine Sokobanja Miodrag Nikolić je naglasio da su stvoreni uslovi za zvanično bratimljenje ove dvije lokalne zajednice, što će omogućiti još čvršće međusobne veze i najbolji mogući okvir za uspostavljanje konkretne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

„Kotor Varoš je veoma interesantan kao opština sa povoljnim poslovnim okruženjem i kao centar obućarske industrije u Republici Srpskoj, a nama je izuzetno važno da razmijenimo iskustva iz ovih oblasti. Sa druge strane Sokobanja raspolaže sa širokom lepezom turističkih potencijala koje nas svrstavaju u sam vrh posjećenosti u Srbiji“, poručio je Nikolić i dodao da će saradnja biti ostvarena i u oblastima kulture i sporta.

Načelnik Sakan se zahvalio predsjedniku Nikoliću na gostoprimstvu i ugodnom razgovoru, a tom prilikom mu je uručio i prigodne poklone, uvjeren da će se u septembru ponovo vidjeti i tom prilikom i formalno potvrditi bratske veze.

PODELI