Nalaganje badnjaka pred Hramom rođenja Presvete Bogorodice (FOTO)

0

KOTOR VAROŠ, 6. JANUARA – Osveštanje i nalaganje badnjaka u Kotor Varošu obavljeno je pred Hramom Rođenja Presvete Bogorodice prije večernjeg bogosluženja.


Večernju liturgiju služio je arhijerejski namjesnik Milenko Narić koji je parohijanima i ljudima dobre volje poželio srećne božićne praznike, da ih proslave zajedno sa svojim porodicama i prijateljima.

U kratkoj besjedi Narić je istakao da je Božić je praznik vječne radosti.

“Rođenje Gospoda Isusa Hrista kratko nazivamo Božić i tako ustvari potvrđujemo da je Bog došao da nam donese život. Svako rađanje je radost, jer se rađa novi život, a rođenje Gospoda Isusa Hrista je najveća radost, jer je Bog darivao ljudima vječni život“, naglasio je Narić.

Mještani kotorvaroškog Novog naselja ove godine bili su domaćini badnjaku, koji je u koloni prošao kroz Plane i Ripište, a potom i kroz uži centar Kotor Varoša.

Djeca su se najviše obradovala običaju pijukanja, čiji su domaćini ove godine bili Srđan i Mrđan Đukić, koji su obezbijedili prigodne poklone i slatkiše.

Za veliki broj okupljenih vjernika pripremljeno je kuvano vino i peciva, koje su donirali Radoslav Sejmanović i pekara “Cezar”, i obezbijeđen je vatromet.

Domaćini badnjaku naredne godine biće mještani kotorvaroškog naselja Bare, a domaćini pijukanja će biti Željko Brđanin, Miodrag Serdar i Slađenko Blagojević, koji će ujedno obezbijediti kuvano vino i vatrometa.

Večernja liturgija je služena i u ostalim hramovima na području opštine Kotor Varoš.

 

PODELI