“Naše strpljenje je isteklo”: Radnici ŠG ”Vrbanja” od sutra kreću sa štrajkom upozorenja, traže povećanje plata

0

KOTOR VAROŠ, 29. juna – Šumska gazdinstva širom Srpske sutra stupaju u štrajk upozorenja, uz poruku da je njihov stav jasan, a to je hitno povećanje plata.


Iz Jedinstvene udružene sindikalne organizacija u JPŠ “Šume RS”, zbog galopirajuće inflacije, svakodnevnog rasta cijena osnovnih životnih namirnica i rekordnih cijena goriva, od uprave ovog preduzeća traže povećanje cijene rada sa 140 na 175 KM.

– Odluku o stupanju u štrajk upozorenja donijela su ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš,  „Vučevica“ Čajniče, „Klekovača Potoci“ Istočni Drvar,  „Romanija“ Sokolac, „Oštrelj-Drinić“ Drinić, „Milići“ Milići, „Birač“ Vlasenica i „Visočnik“ Han Pijesak, te zaposleni u „Centru za gazdovanje kršom“ Trebinje i Šumska uprava „Šekovići“. Još jednom poručujemo upravi da je strpljenje radnika u JPŠ „Šume RS“ isteklo i da će radnici, kao što smo i najavili prošle sedmice, od sutra, 30. juna, stupiti u štrajk upozorenja. Tada će u ŠG „Vrbanja“ Kotor Varoš, ŠG „Romanija“ Sokolac i ŠG „Visočnik“ Han Pijesak biti održani prvi u nizu štrajkova po šumskim gazdinstvima, do ispunjenja naših zahtjeva – naglašava predsjednik ove sindikalne organizacije Dušan Marković.

Radnici od uprave JPŠ „Šume RS“ traže hitno povećanje plata, kroz povećanje cijene rada koja je u posljednjih 14 godina, kako ističe, povećana samo jednom, i to za 10 KM.

– Od aprila ove godine, uporno insistiramo na povećanju plata, ali sluha od strane nadležnih nema. Najavljeni štrajkovi upozorenja po šumskim gazdinstvima širom RS biće održani od 30. juna do 4. jula ove godine, a u narednim danima pridružiće im se i radnici ostalih šumskih gazdinstava – poručuje Marković.

(srpska info)

PODELI