NATALIJA TRIVIĆ: Narodna biblioteka u Kotor Varošu je značajna ustanova

4

KOTOR VAROŠ, 7. JUNA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je Vlada Srpske, u okviru programa javnih investicija, u sanaciju bibioteke u Kotor Varoši uložila 110.000, a da će i u narednom periodu nastojati da, u saradnji sa lokalnom zajednicom, obezbijedi sredstva kako bi se realizovao projekat asfaltiranja prilaznog puta ovom objektu.


Trivićeva je tokom posjete zaposlenima u kotorvaroškoj biblioteci istakla da je novac uložen u sanaciju krova, mokrog čvora i postavljanje nove stolarije na ovom objektu.

Ona je istakla da je Narodna biblioteka u Kotor Varošu značajna ustanova ne samo u ovoj lokalnoj zajednici nego i u Republici Srpskoj.

“Raspolažu sa bogatim knjižnim fondom, a imaju i posebna izdanja prevoda Vuka Karadžića, kao i legat porodice Perišić. Resorno ministarstvo će podržati sve aktivnosti koje se tiču programskog dijela rada biblioteke, ali i stvaranje boljih uslova za rad biblioteke u smislu novih investicija”, poručila je Trivićeva.

Prema njenim riječima, neophodno je privući mlađu populaciju da stiču navike čitanja knjiga i boravka u biblioteci, da proširuju vlastita kulturna obrazovanja.

“Programske aktivnosti treba realizovati u saradnji sa lokalnim udruženjima, kako bi bile usmjerene prema određenoj čitalačkoj publici”, zaključila je Trivićeva.

PODELI

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here