Neradni dani do 3. maja

2
BANJA LUKA, 30. APRILA – Za pravoslavne vjernike u Republici Srpskoj neradni dani su Veliki petak, Vaskrs 2. maja i Vaskršnji ponedjeljak 3. maja.

Pravoslavni vjernici u danima Vaskrsa imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta prema Zakonu o praznicima Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, te 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

– Kako drugi dan republičkog praznika, 2. maj pada u nedjelju, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, praznovanje ovoga datuma se prenosi u ponedjeljak, 3. maja – navodi se u saopštenju.

U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

– Јedinice lokalne samouprave su u dane praznika dužne postupati u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije odnosno u skladu sa odredbama gradskih/opštinskih štabova za vanredne situacije – napomenuli su iz Ministarstva. (RTRS)

PODELI

2 KOMENTARA

  1. A trgovci? Oni nemju praznik.Prvomajski uranak da ne pominjem.Radnik je danas rob bez bukagija i u privatnom i u drzavnom sektoru.Plata???????????????????Sindikat????????????????????

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here