NESVAKIDAŠNJI INCIDENT U SRPCU: Poslije svadbe pucao iz puške, pa slučajno ranio muzičara

0

SRBAC, 18. JULI – Pripadnici Policijske stanice Srbac uhapsili su Milu Kovačevića (24) iz tog mjesta, zbog sumnje da je nesrećnim slučajem na svadbio ranio muzičara Dragoslava Bučića (32) iz Loznice.

Portparol PU Gradiška Vesna Vučić je rekla, navodeći inicijale, da je Kovačević osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti.

Nakon ranjavanje Bučić je prevezen u Unuverzitetski klinički centar Republike Srpske na dalje zbrinjavanje.

– Policijskoj stanici Srbac je u juče 2.15 časova prijavljeno da je u prostorije zdravstvene ustanove u toj opštini dovezena osoba sa povredama lijeve natkoljenice, koje je zadobilo od vatrenog oružja. Policija je po prijavi utvrdila da postoje osnovi sumnje da je M.K. iz Srpca u mjestu Povelič, upotrebom vatrenog oružja nanijelo povrede toj osobi – pojasnila je Vučićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Kovačević je bio na svadbi i nakon završenog veselja, ispred svoje kuće uzeo je pušku da ispuca koji metak.

Tokom nestručnog rukovanja, umjesto u vazduh Kovačević je hitac ispalio u pravcu šatora gdje su sjedili muzičari i tom prilikom Bučić je ranjen u nogu.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osobe M.K. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. (srpskainfo)

PODELI