”Nevakcinisani stranac” Novak ne može na US open, a ”nevakcinisani Amerikanac” može?!

0

19. JUN – Sa kakvim se sve apsurdnim situacijama ove godine suočava Novak Đoković…

Počelo je pravom torturom u Melburnu koja je kulminirala deportacijom iz Australije samo dan prije početka Australijan opena, potom je uslijedilo kraće zatišje na Rolan Garosu i Vimbldonu, a kako sada stoje stvari, i US open će biti zabranjen za Novaka Đokovića.

Razlog je isti kao u Melburnu – nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Pisali smo već na tu temu, prema najnovijim važećim propisima u Americi, nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u zemlju, pa ni Novak Đoković neće biti izuzetak, iako bi američki teniski savez (USTA) mogao da zatraži izuzeće.

Ali, prema posljednjim informacijama koje je prenio ”Njujork tajms”, USTA ”nema namjeru” da traži poseban status za Đokovića.

Da apsurd bude veći, na turniru će moći da učestvuju američki teniseri koji nisu vakcinisani, poput Tenisa Sandgrena, na primjer. Upravo on je, baš kao i zimus tokom melburnške drame, pružio podršku Novaku na društvenim mrežama.

”Prilično je sramno što se USTA neće boriti da Novak dobije izuzeće. Nije iznenađenje to što vlada ne mijenja svoju zastarjelu politiku. Ja mogu da igram, a on ne? Smiješno”, napisao je Sandgren na Tviteru.

 

PODELI