Nikola Morača: Crni Lep(t)iru

0

KOTOR VAROŠ, 10. jula – Banjalučkom tužilaštvu trebalo je više od tri mjeseca da utvrdi kako se u slučaju tragične smrti Davida Dragičevića može otvoriti zvanična istraga zbog ubistva, uz komentar da je osnov sumnje da se radi o ubistvu, sa najnižim stepenom vjerovatnoće?!

Da nije tužno i jadno bilo bi smiješno, posebno što javnost zna vrlo dobro kako se završava većina istraga ovog tužilaštva.

Drugim riječima, tužioci preplašeni pritiskom javnosti rekoše da su pokrenuli istragu za nešto što neće dokazati.

Ako su ovakvim saopštenjem koje je potpisao glavni okružni tužilac Želimir Lepir htjeli dodati ulje na već razbuktalu vatru koja u javnosti bukti duže od 100 dana, onda im je to svakako uspjelo.

Puna tri mjeseca “danonoćnog” rada, a da se slučaj nije ni pomakao sa početne tačke. Bruka i sramota da veća ne može biti, rekoh već.

Interesantno je da tužilaštvo više ne spominje pljačku kuće, niti navodne narkotike u krvi tragično nastradalog mladića, a koji su do juče bili sastavni dio policijske istrage?!

Iako je kompletno saopštenje tužilaštva djelovalo kao pranje ranije iznesenih prljavština, jedino što su tužioci uradili za tri mjeseca jeste da su ispravili nezapamćenu nepravdu i blaćenje pokojnika i njegove porodice tvrdnjama da su u odjeći mrtvog Davida pronađeni predmeti koji potiču iz pljačke kuće u naselju Lauš.

Dosadašnja praksa banjalučkog tužilaštva, čast izuzecima, pokazala je da se ovakve istrage obustavljaju čim se za to steknu potrebni uslovi, drugim riječima, čim utihne glas javnosti.

Nikola Morača – ”EuroBlic”