NOVINSKA AGENCIJA ”SRNA”: I DANIJEL ĐURIĆ DEMANTOVAO TEPIĆA, NA MEOKRNJU SU PRIJETILI DA ĆE NAS SVE POKLATI

12

KOTOR VAROŠ, 15. SEPTEMBRA – Danijel Đurić iz Vrbanjaca, koji je u subotu prisustvovao parastosu za 21 srpskog borca na platou Meokrnje na Vlašiću, izjavio je Srni da je sve vrijeme grupa Bošnjaka sa ogrnutim zastavama Turske, Islamske zajednice, BiH i ratnim zastavama takozvane Armije BiH sa ljiljanima provocirala i pokušavala da spriječi obilježavanje godišnjice stradanja srpskih boraca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu.

Đurić je istakao da su tog dana predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Miladin Savanović i on prvi došli na mjesto stradanja srpskih boraca kod doma na platou gdje ih je dočekala grupa Bošnjaka.

“Odmah je bilo jasno da su došli organizovano i namjerno, obučeni u nove majice na kojima je pisalo ‘Branici Meokrnje’, ‘Prva muslimanska brigada’ i zlatni ljiljani. Kada smo izašli iz vozila rekli su nam da su došli na plato da slave, a ja sam im rekao da mi ne slavimo već smo došli na parastos”, ispričao je Đurić za Srnu, dodavši da je sve vrijeme s njim bio i Savanović koji sada tvrdi da nije bilo nikakvih provokacija.

Đurić je rekao da ne zna šta su za Savanovića provokacije, ako to nisu dobacivanja i prijetnje – “sve ćemo vas poklati, sve ćemo vas pobiti”, koje su upućivali sve vrijeme trajanja parastosa, te majice sa natpisima, ratne zastave i zastava Turske na teritoriji Republike Srpske.

On je pojasnio da je parastos služen kod srušenog doma na platou /terotorija Republike Srpske/ gdje je najviše Srba ubijeno, a da je desno odmah, na razmaku od dva, tri metra bio postavljen njihov sto.

“Na čelu stola je sjedio čovjek koji je ogrnuo zastavu sa ljiljanima. Sve vrijeme trajanja parastosa glasno su se smijali, pili, roštiljali, a jedan od njih sa zelenom maramom na glavi govorio je kako nas nije sramota što smo tu došli, da nas treba sve zaklati, pobiti. Prijetnje je upućivao i jednom policajcu”, naglasio je Đurić.

Đurić je istakao da je i Savanović sve to čuo i vidio isto kao i on, jer su bili veoma agresivni, bučni, bahati, te da je to konstantno trajalo.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Miladin Savanović, iako je sve vidio i čuo, danas tvrdi da su, kako kaže, lažne i tendenciozne informacije da je stotinjak Bošnjaka pokušalo da spriječi održavanje parastosa.

U subotu, 12. septembra služen je parastos za 21 srpskog borca na platou Meokrnje na Vlašiću koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu, koji je pokušalo da spriječi grupa od oko stotinjak Bošnjaka.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka.

Ovo mjesto na platou Vlašića pripada Republici Srpskoj i tu se već drugu godinu služi parastos za 21 srpskog borca koji su stradali u muslimanskim ofanzivama na ovu kotu 1992. i 1994. godine. (srna – rtrs)

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=401289

PODELI

12 KOMENTARA

  1. Савановић није стварни предсједник Борачке, на страну што је он борац 3, па друге категорије, већ је то све у режији стварног предсједника који диригује овом квазиборачком организацијом, чија улога се своди на паљење свијећа и парастосе, и подјела једнократних помоћи ус лужби страначких интереса… Да имају образа ни један не би присмрдили овом мјесту, јер ту нису били ни онда када се стварала и бранила држава српског народа…

  2. Savanoviću trebali ste sjesti za isti sto sa talibanima,ti i Savo Tepić ako za vas nisu bile pravokacije,a pustiti ove ostale da odaju počast.
    Sigurno su mislili da zajedno roštiljate.
    Daj ostavku ne sramoti borce!!!

  3. Savanovicu podnesi ostavku ne sramoti borce i one nase mucenike poginule. Borci dignite se protiv ovakve boracke organizacije. Sram nek ih bude nase izginule mladosti.

  4. Muhamede dolazite vi na dosta pomena svojim u REPUBLICI SRPSKOJ pa vas niko ne dira. Tako da ne bi ni na tom Jasenu. Ali to su civilizacijske razlike.

  5. Znaci zbog muslimana i njihovih glasova je sve ovo i dva tri nasa koji bi malo sada prali biografiju ratnu. Pa bi sada bili dobri sa bošnjama. E tu je kvaka. Glasovi braco, to vas zanima a ne pala nasa braca. Dabigda vam svaki muslimanski glas prisjeo.

  6. Свака час људино нека нам србадије младе која неће да ћути и продаје гробове наших јунака. Наклон до пода!

Comments are closed.