OBILJEŽENO 29 GODINA OD FORMIRANJA KOTORVAROŠKE BRIGADE VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

1

KOTOR VAROŠ, 11. JUNA  – U Kotor Varošu danas je obilježeno 29 godina od formiranja Prve lake kotorvaroške pješadijske brigade, čijih je 109 pripadnika dalo život za odbranu Republike Srpske.

Tim povodom položeni su vijenci kod Spomen-obilježja poginulim borcima, a parastos je služio protonamjesnik Damir Vrhovac.

Vrhovac je istakao da je Prva laka kotorvaroška pješadijska brigada imala izuzetan značaj u sudbonosnim vremenima jer je zaštitila Srbe na ovom području i pomogla odbrani Republike Srpske.

“Imena poginulih boraca zauvijek će ostati upisana u oltaru slobode – da budu vječni putokaz i svijetao primjer pokoljenjima koja dolaze – kako se ljubi sloboda i svoja rodna gruda”, naglasio je Vrhovac.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je rekao da nikada ne smiju biti zaboravljeni oni koji su ugradili sebe u “granični kamen” otadžbine i djelom zadužili nove generacije.

Vijence kod Spomen-obilježja položile su delegacije Boračke organizacije Kotor Varoš i Čelinac i delegacija opštine Kotor Varoš.

PODELI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here