Objavljena knjiga “Sputane ruke slobode” protojereja-stavrofora Dragana K. Veleušića

0
KOTOR VAROŠ, 11. marta  – Knjiga “Sputane ruke slobode”, autora protojereja stavrofora Dragana K. Veleušića, dugogodišnjeg starješine hrama Svetog Save i dopisnika ”Glasa Kotor Varoša”, koji živi i stvara u Milvokiju (SAD) nedavno je izašla iz štampe.


Djelo je svojevrsna književna šarenica, satkana od proze i poezije, kojom je autor ispričao priču o svom životu, od djetinjstva na rodnoj Ravnoj Vrhovini do odraslog doba u Americi.– Propovjednik i ispovjednik, protojerej stavrofor Dragan K. Veleušić kao književnik preuzeo je na sebe u knjizi “Sputane ruke slobode”, u toj svojevrsnoj književnoj šarenici, da se dokaže i pokaže kao srećno i dugovječno živeći rodoljubac suzotočivi. Prozom, poezijom i mislionicom ostvaruje se iskazivanje sebe, ovoživećeg, onakvog kakav jeste i kakav je bio u stvarnom životu i trajanju, ali i sluteći onakvim kakav će biti u onome životu – navedeno je u recenziji, koju su napisali književnici Stevka Kozić Preradović i Ranko Preradović.

Dodaje se da je u knjizi autor opisao djetinjstvo, mladost, zavičaj, ali i veličanstveni svijet, “sanjanu Ameriku”.

– Tu su raskaljani putevi vlašićki, mokri opanci i nježni jaganjci, kao i neodoljiva svjetla Milvokija – stoji u recenziji knjige “Sputane ruke slobode”.

 

PODELI