Od ministra Selakovića zatraženo da se Kotorvarošanin Boro Tomić pusti na slobodu

3

KOTOR VAROŠ, 2. avgusta – Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je ministra spoljnih poslova Srbije Nikolu Selakovića da uputi najoštriji protest zvaničnom Zagrebu zbog hapšenja Srbina Bore Tomića, rodom iz Kotor Varoša,  zbog navodnih ratnih zločina i traži njegovo puštanje na slobodu.


Srbija treba da zahtjeva od Hrvatske da konačno prestane sa ponižavanjem i progonom bivših pripadnika oružanih snaga SFRJ i Vojske i policije Republike Srpske Krajine koji su se časno i hrabro borili za svoj narod i državu.

Nadležni državni organi treba da Bori Tomiću pruže svu pravnu, konzularnu i svaku drugu pomoć za vrijeme ekstradicionog pritvora u Sarajevu.

Linta ističe da je apsolutno jasno da je hrvatsko pravosuđe u funkciji hrvatske državne politike i da ima selektivan pristup u procesuiranju ratnih zločina.

Cilj hrvatskog pravosuđa nije zadovoljenje pravde već opravdanje lažnog mita o domovinskom ratu.

Zbog toga se smišljeno i planski radi da se pokrene što veći broj krivičnih postupaka protiv srpskih veterana na osnovu pretpostavki i lažnih iskaza svjedoka saradnika, kao i da se konstantno širi atmosfera straha i uznemirenosti.

To, između ostalog, potvrđuje činjenica da su na osnovu međunarodnih potjernica koje je raspisao Biro Interpola u Zagrebu, širom svijeta do sada uhapšena 183 Srbina.

Boro Tomić (1971) je uhapšen, na osnovu hrvatske potjernice, prije dva dana na graničnom prelazu Rača od strane granične policije Bosne i Hercegovine kada je krenuo u posjetu roditeljima u Kotor Varošu u Republici Srpskoj.

Važno je naglasiti da je Tomić, koji živi u okolini Novog Sada, često išao u posjete roditeljima, ali do sada nije imao problema.

Tomić je po kazivanju njegovih prijatelja bio školovani policajac koji se tokom rata ponašao korektno.

PODELI

3 KOMENTARA

  1. Odgovor. Mentalno poremećenoj osobi, koja bi trebala pod hitno u zatvorenu psihijatriju opasnost za okolicu. Nauci se izrazavati ne prostački, potome su pojedini Srbi nszalost poznati. Neznam vas ali zelila bi vas upoznati, da vidim dali imati ljudski izgled! Dušu, karakter i ponasanje vam je nszalost ispod nule. U vašoj lozi i vašoj obitelji ako je imate je puno zla od proslosti, mogu se samo za vas dragome Bogu 🙏 moliti da sto prije pomoć dobijete Mentalno ste na rubu samo kod jedan korak i nebude vam ni jedan ljecnik na ovoj kugli Zemaljskoj mogo pooci. Uzecu. Vas večeras uzimam u ?molitvu da vam Duh Sveti bude na pomoći i da vas ravna i vodi pravome putu.
    Neka sila svevisnjega side navas da Vasa rodbina i susjedi ne budu u strahu.
    Neka vam dragi Bog bude na pomoći!

  2. Ko si ti da oprastaš, kravetino kaljava. Jesi li čula za Jasenovac, Gradinu, Jadovno, Prebilovce?
    Kujetino, familiju ti jebem poganu!

  3. Borio se Borio za svoj narod u NDH! Priznaj te sta ste radili i budite odgovorni, pa budemo vam pola oprostili. Vi tražite da zlikovca puste a ubijate nedužne pokojnog Davida Ni tijelu niste dali mira. Ima još mjesta u Hagu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here