ODLAZAK VELIKOG ČOVJEKA I VELIKOG DOBROTVORA: NA UKC U BANJALUCI PREMINUO BORO ĐENIĆ

8

BANJA LUKA, 6. JUNA – Na Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci danas je u 55 godini života preminuo Boro Đenić, humanista i veliki dobrotvor iz Kneževa.


Boro Đenić bio je vlasnik domova za njegu starijih lica u Kneževu, Kostajnici i Karanovcu, a planirao je da dom za njegu starijih lica otvori i u Kotor Varošu.

Bio je učesnik brojnih humanitarnih akcija u Republici Srpskoj i okruženju, a brojni nevoljnici, bez bilo kakvih prihoda i odbačeni od svih nalazili su topli dom u ustanovama na čijem se čelu nalazio.

Boro Đenić ostaće upamćen i po nesebičnoj pomoći  mladim i nadarenenim đacima i studentima, koje je godinama stipendirao i pomagao.

Kao odbornik u Skupštini opštine Kneževo odvajao je odbornički dodatak za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima, a donacijama je pomogao liječenje više desetina bolesnik sugrađana, ali i stanovnika susjednih opština.

Bio je i veliki i iskreni prijatelj svih nas u redakciji ’’Glasa Kotor Varoša’’.

Redakcija ’’Glasa Kotor Varoša’’ upućuje najdublje izraze saučešća porodici preminulog Bore Đenića.

Sahrana je u utorak 8. juna 2021. godine u 13.00 časova na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci.

 

 

 

PODELI

8 KOMENTARA

  1. Otišao je čovjek plemenitog srca i dobrotvor, neka ga čuvaju anđeli, a porodici iskreno saučešće,a zaposlenima da nastave putem kojim su započeli sa svojim diretorem velikom čovjeku g Đenićem.

Comments are closed.