Održana “Sačijada 2024” na Vasinom viru

0

KOTOR VAROŠ, 1. JULA – Gastro-turistička manifestacija “Sačijada 2024” okupila je juče na izletištu Vasin vir šest ekipa koje su se takmičile u pripremanju jela ispod sača, te skoro 300 posjetilaca.


Po ocjeni žirija, prvo mjesto na “Sačijadi” podijelile su ekipe “Mjau mjau” i “Šećeraši”, drugoplasirana je bila ekipa omladine iz Vrbanjaca, dok je treće mjesto osvojila ekipa “Združeni”.

Milenko Kuprešak iz pobjedničke dvanaestočlane ekipe rekao je da svake godine učestvuju na “Sačijadi” i da će to raditi i ubuduće.

“Svi smo skupa spremali naše specijalitete, sač i lovačku čorbu, a bilo je tu meze prije nego što smo probali glavna jela. Ova nagrada je došla samo da dodatno uljepša boravak na Vasinom viru“, istakao je Kuprešak.

Dario Savić, iz takođe pobjedničke ekipe “Mjau mjau” kaže da su svi oduševljeni ovom manifestacijim na kojoj su se okupili radi druženja.

“Raduje me što je ovo preraslo u tradiciju. Čestitke organizatorima i nadam se da će nas naredne godine biti još više“, naglasio je Savić.

Tročlani žiri u sastavu Zoran Tešić, Drago Kušljić i Miloš Serdar nije imao nimalo lak zadatak da ocijeni čija je teletina pod sačem uz krompir i specijalne začine bila najukusnija, a Organizacioni odbor “Sačijade” Jelenko Vasiljević, Nemanja Sakan i Danijel Đurić se potrudio da obezbijedi pehare, nagrade i priznanja za najuspješnije ekipe, kao i piće i iće za sve posjetioce.

“Naš koncept kuhinje na otvorenom okuplja sve ljubitelje roštilja, sačeva, kotlića, ražnjeva, te promoviše boravak u prirodi, pripremi hrane sa prijateljima, a svako gastronomsko takmičenje je odlična prilika za upoznavanje istinskih ljubitelja dobre hrane“, poručili su organizatori.

PODELI