Održana sjednica Skupštine opštine: 400.000 KM održavanje puteva

2

KOTOR VAROŠ, 30. JULA – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš su na današnjem zasjedanju usvojili Godišnji plan utroška namjenskih sredstava ostvarenih po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata za 2020. godinu u iznosu od 500.000 KM.

Od ovog iznosa 400.000 KM će biti utrošeno na održavanje puteva, dok će preostalih 100.000 KM biti izdvojeno za sanaciju puta „Ravni sto“, projekat Odvodnje površinskih voda sa puteva, za izgradnju vodovoda u mjesnim zajednicama Vagani i Zabrđe i za održavanje zaštićenog područja – spomenik prirode „Žuta Bukva“.

Lokalni parlament je donio odluku o načinu i uslovima javne prodaje putem licitacije deset parcela u katastarskim opštinama Kotor Varoš i Maslovare.

Program rada JU Centar za socijalni rad i Centar za kulturu, sport i informisanje za tekuću godinu je jednoglasno usvojen.

Odbornici su usvojili izvještaje o radu pomenutih ustanova sa finansijskim pokazateljima za 2019. godinu, kao i izvještaje o radu Boračke organizacije i Službe Civilne zaštite.

Neophodnu većinu glasova su dobili i izvještaji o radu JP „DEP-OT“ Banjaluka i Pravobranilaštva Republike Srpske.

Skupština je usvojila i izvještaj o stanju i održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine u toku 2019. godine.

PODELI

2 KOMENTARA

  1. Budžet usvojen,,,Dali možda bude put nasut,ili poravnat u selu Orahova ,od Vigošte mosta, gdjesu kuce obnovite protjeranim hrvatima koi imaju svoje obnovljene kuce u svojoj Orahovoj…

Comments are closed.