Održana Svečana akademija povodom 24. aprila – Dana opštine Kotor-Varoš

0

KOTOR-VAROŠ, 24. aprila – Kotor-Varoš je u poslјednjih nekoliko godina postao veliko gradilište, a prioritet u ovoj godini biće privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta, izjavio je danas načelnik te opštine Dalibor Vučanović.Vučanović je na Svečanoj akademiji, koja je organizovana povodom 24. aprila – Dana opštine, istakao da je opština Kotor-Varoš prošle godine iz reda nerazvijenih prešla u srednje razvijene opštine Republike Srpske.

“Pravili smo kvalitetne projekte i maksimalno crpili domaće resurse, ali većina investicija, koje su završene ili započete u kotorvaroškom kraju, ne bi mogle biti realizovane bez svesrdne pomoći Vlade Republike Srpske”, rekao je Vučanović.

Na Svečanoj akademiji povodom 24. aprila – Dana opštine Kotor-Varoš zlatne plakete za poseban doprinos razvoju te lokalne zajednice dobili su univerzitetski profesor Slobodan Župlјanin i krojačka radnja “Lukić produkts”, prenose portali u Republici Srpskoj vijest agencije ‘’Srna’’.

Zahvalnice su dobili prosvjetni radnik Nedelјko Mikić, komandir kotorvaroške Policijske stanice Samir Skoplјak, stručni saradnik na banjalučkom Arhitektonsko-građevinskom fakultetu Slavko Vasilјević, vlasnik kompanije “Sportek” Frederiko Zeketo i međunarodna organizacija “Vorld vižn”.

 

Izvor: Zvanična internet prezentacijna opštine Kotor-Varoš

PODELI