ODUŠEVIO REGION, ALI NE I POLICIJU: Zadranin ispravio grafit “Ubi Srbina”, pa zaradio krivičnu prijavu

0

KOTOR VAROŠ, 10. januara – Protiv Zadranina Jure Zubčića podnijeta je krivična prijava zbog toga što je grafit “Ubi Srbina” napisan na zgradi mjesnog odbora zadarskog vijeća prepravio u “Ljubi Srbina”.

Naime, početkom decembra nepoznati počinioci napisali su taj grafit na zgradi, a Zubčić je ispred riječi “Ubi” dodao slovo “LJ”, tako da je grafit glasio “Ljubi Srbina”, prenosi zagrebački Index.

– Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je ljepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje – rekao je tada Zubčić.

Međutim, on je danas na svom fejsbuku objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podnijeta krivična prijava i da je zbog toga bio u policiji na razgovoru.

– Podnetna je krivična prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova ”Lj”, te sam danas povodom toga bio u policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu, već upravo suprotno, popravio sam je – napisao je Zubčić.

Istovremeno, on je pozvao osobu koja ga je prijavila anonimno da to uradi punim imenom i prezimenom i zapitao se da li je to isto uradio i protiv onoga ko je napisao prvobitni grafit.