Voji Brajoviću uručena nagrada “Pavle Vuisić”

0
NIŠ, 12. OKTOBRA – Dramskom umjetniku Vojislavu Voji Brajoviću uručena je sinoć nagrada “Pavle Vuisić” za izuzetan doprinos umjetnosti glume u domaćem igranom filmu u okviru programa festivala “Filmski susreti” u Nišu.

Brajoviću je priznanje uručio kolega Vladan Živković.

U suretu sa novinarima, prije svečanosti uručenja nagrade u niškom bioskopu Sinepleks, Brajović je napomenuo da je jako uzbuđen, jer se priznanje “Pavle Vuisić” dobija, a ne osvaja.

– Kada dobijate velike svjetske nagrade na različitim festivalima teško je govoriti o Zlatnom medvjedu ili Oskaru. . . O Pavlu Vuisiću je lako govoriti. rano sam shvatio kakav je to profesionalac kao mladi glumac na snimanju televizijskog filma “Šešir profesora Vujića”. Ljudi misle da je bio autentičan, ali istovremeno je bio štreber, studiozan, perfekcionista. Јednom prilikom sam ga podsjetio da je na snimanju “Šešira” 17 puta vraćao da ponovimo jednu scenu gdje je on samo trebalo da “sluša” kako ja “filmski” sviram violinu. Ali, zaboga, on je bio nezadovoljan kako sluša – kazao je Brajović i dodao da mu je Vuisić jednom kazao da nema djecu, ali da postoje neka djeca kojima se dopada to što on radi.

– Rekao mi je da on ne želi tu djecu da razočara. Ako pogledate njegove filmove shvatite da tu niko ne može biti razočaran – kazao je Brajović o velikom glumcu. (RTRS)

Foto:M.S.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here