OTAC IZ PAKLA: Ovo je monstrum koji je četvoro djece BACIO KROZ PROZOR, s visine od šest metara (VIDEO)

0

ZADAR, 28. februara – Otac koji je jutros bacio četvoro djece s prvog sprata kuće u Pagu, s visine od šest metara, pri čemu je dvoje djece teško povrijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.

Index saznaje da je riječ o Josipu Rođaku koji je prije desetak godina doselio iz Virovitice. Informaciju ko je otac koji je bacio djecu s prozora kuće potvrdili su iz Kampa Šimuni, gdje je rečeno da je on njihov radnik.

– U ovom trenutku ne možemo, niti želimo da komentarišemo tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u toku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac radnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim grupama – poručili su.

Index je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših radnika kampa u Šimunima koji je tamo radio kao animator. Kako je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka.

– Njegova žena je dolazila u kamp na mini disko. Ona je ostavila djecu nama da se mi brinimo o njima, dok je ona išla da pije u kafić. Djeca su bila užasno prljava – ispričao je.

Kako je ispričao za Index, zbog nedoličnog ponašanja majci je bio zabranjen ulaz u kamp.

Podsjećanja radi, Hrvatsku je jutros potresao nezapamćen čin oca koji je s prvog sprata kuće u Pagu bacio četvoro djece. Radi se o djeci uzrasta od tri, pet, sedam i osam godina, a dvoje djece je teže povrijeđeno, ali još se ne znaju detalji o njihovom stanju.

 

Njihov 54-godišnji otac bacio ih je s visine oko šest metara. Radio Zadar je objavio kako se radi o  “problematičnoj porodici koja se doselila u Pag”, a to je potvrdila i njihova komšinica za Indeks.

– Oni su se doselili prije jedno deset godina. Došli su iz Slavonije. To je patologija. Bilo je nekih problema i prije – rekla je komšinica.

Kaže kako je majka nakon stravičnog čina htjela da krene prema zadarskoj bolnici gdje su smeštena djeca, ali da ju je policija vratila.

– Ona je krenula u bolnicu u Zadar prije pola sata. Htela je da ide da vidi djecu, ali policija ju je vratila – rekla je ona.

(Index.hr, Radio Zadar)