Otvaranje novih radnih mjesta strateški cilj lokalne uprave Kotor-Varoša

0

KOTOR-VAROŠ, 19. januara – U okviru opštinske uprave Kotor Varoša biće formiran tim, koji će u saradnji sa partnerskim gradovima u regionu, donatorima i diplomatskim predstavništvima u BiH raditi na pripremi razvojnih i investicionih projekata.

Kako je najavljeno, jedan od zadataka tima biće uspostavljanje saradnje sa predstavništvima Republike Srpske u svijetu, kao i sa investitorima iz inostranstva.

-Stvorili smo pozitivnu klimu za strana ulaganja na području Kotor Varoša i investitorima jasno poručili da je ova opština otvorena za njihove ideje i projekte. Ovih dana razgovaramo sa dva ozbiljna investitora o otvaranju pogona njihovih kompanija u našem gradu i nadam se da će ti razgovori biti uspješni – kaže načelnik Dalibor Vučanović.

On je napomenuo da je otvaranje novih ranih mjesta strateški cilj lokalne uprave, dodajući da investitori, koji odluče da ulažu na području Kotor Varoša mogu računati na maksimalnu podršku opštinske administracije.

-Naše opredjeljenje je da stvaramo najbolji mogući ambijent za strane investicije. Našu viziju  već su prepoznali investitori iz Italije, koji u Kotor Varošu imaju svoje pogone i zapošljavaju više od 1.000 radnika – napominje Vučanović.

-Istovrememo, činimo sve kako bi što spremnije ušli u proces apliciranja za novac iz evropskih fondova. Radimo na obuci kadrova, kao i na uvezivanju sa partnerskim gradovima Kraljevo, Herceg Novi  i Kranj, jer želimo da pripremamo zajedničke projekte, koji mogu računati na  podršku iz evropskih fondova – ističe Vučanović.

 

Izvor: Glas Srpske

PODELI