Partizanov tim za Astanu: Miletić i Natho van stroja, Milošević se nada pomoći veziste!

0

BEOGRAD, 12. DECEMBRA -Najveći protivnik crno-belih pred duel sa Kazahstancima povrede i umor tima, koji je sa malim fondom igrača iznio tri takmičenja. Čeka se ”zeleno svjetlo” za Šćekića.

Borba za evropske bodove, novac i čast – to je Partizanu ostalo poslije jeseni u Ligi Evrope, koja je igrački imala samo jednu mrlju, onu protiv Mančester junajteda u Engleskoj, dok je u preostalom dijelu takmičenja tim Sava Miloševića najprije bio žrtva nedostatka sreće, pa i poneke diskutabilne odluke.

Za kraj je ostao duel sa Astanom (četvrtak – 21.00, RTS, Arenasport), isprva projektovan kao potencijalno najvažniji, ali se ispostavio kao oproštajni ako izuzmemo stavke sa početka priče.

Crno-beli su od duela sa AZ Alkmarom u Hagu “izduvani kao balon”, ali, ako im je za utjehu i ohrabrenje pred sutrašnji duel, i Astana je odavno okončala sezonu te su i smjernice Kazahstanaca uperene nadole, svedene na treninge pukog održavanja forme.

Razlika je samo u tome što je Partizan u kratkom vremenskom periodu prvo izgubio standardnog desnog beka – Nemanju Miletića, koji je povredio koleno, a trener Savo Milošević će morati da pronađe i alternativu za najboljeg igrača – Bibrasa Natha, koji zbog žutih kartona neće biti u sastavu za meč sa kazahstanskim klubom.

Aleksandar Šćekić

U Humskoj se nadaju da će Šćekić biti spreman Foto: Marko Jovanović

Prije 20-tak dana, kada je ekipa bila na vrhuncu forme, kako fizički, tako i psihološki, slični problemi bi bili rešeni u hodu, ali u ovom trenutku kada je potrošenost tima, eksploatisanog uglavnom u istom sastavu, dosegla krajnje granice, svakako postoje i brige i dileme. Tim prije što je i aletrnativa za Izraelca – Aleksandar Šćekić u problemu, jer vuče hroničnu povredu aduktora (primicač).

Milošević se ipak nada da će reprezentativac Crne Gore biti osposobljen za utakmicu, te da neće morati da tumba ekipu i u veznom redu, ako je već prinuđen da to čini u posljednjoj liniji tima.

Ukoliko pomenuta enigma bude uspješno skinuta sa dnevnog reda, Partizan će meč sa Astanom početi u sličnom sastavu kao, recimo, revanš duel plej-ofa Lige Evrope sa Moldeom, sa već pomenutom, iznuđenom korekcijom na poziciji desnog beka.

Partizan, Astana sastav

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Dakle, na golu će biti Vladimir Stojković, ispred koga će poslednju liniju tima činiti Aleksandar Lutovac na poziciji desnog beka, Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović u centralnom dijelu odbrane, te Slobodan Urošević uz lijevu aut-liniju.

Tandem zadnjih veznih biće Saša Zdjelar i pomenuti Šćekić, koji je tokom večeri trenirao sa ekipom (odluka će biti donijeta tokom dana), krilne pozicije su rezervisane za Zorana Tošića i Takumu Asana, a centralni dio, odnosno posljednja trećina terena za Sejdubu Sumu i Umara Sadika.

Trener Milošević je u obraćanju medijima napomenuo da njegovi igrači i on lično imaju obavezu prema navijačima da pobjede i u oproštaju od Evrope, pa bi za ekipu svakako bilo sjajno da takav odnos bude dvosmijeran i da publika podrži crno-bele, koji su prošle godine u ovo vrijeme tavorili na svim nivoima, a u mjesecima za nama Humska je ponovo “vidjela” Ligu Evrope, slavni Mančester junajted, Alkmar i neke mečeve koji dugo neće biti zaboravljeni. (telegraf.rs)

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

PODELI