PATRIJARH PORFIRIJE I NA POSAO U PATRIJARŠIJU DOLAZI BEZ SLUŽBENOG VOZILA: Šetnja duga devet kilometara za poglavara SPC nije NIŠTA NEOBIČNO (FOTO)

0
BEOGRAD, 1. maja – Srpski patrijarh Porfirije na posao u Patrijaršiju u Beogradu svakodnevno dolazi bez službenog vozila, a na Veliki petak je razdaljinu od devet kilometara umjesto automobilom prešao pješice i bez pratnje.

Za mnoge je fotografija koja je juče objavljena na društvenim mrežama, na kojoj se vidi kako patrijarh Porfirije pješači “Mostarskom petljom”, bila iznenađenje, ali ne i za one koji ga poznaju, piše ”Blic”, navodeći da se patrijarh uputio iz patrijaršijske rezidencije na Dedinju u Sabornu crkvu na iznošenje plaštanice.

“To nije ništa novo već njegova praksa koju je stekao u Zagrebu (gdje je službovao kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski) i koju praktikuje i u Beogradu, kada god može”, kaže sagovornik blizak patrijarhu.

Ono što je još više iznenadilo od samog prizora patrijarha Porfirija kako pješači bilo je što je išao sam, bez obezbjeđenja, a za njega je iznenađenje što je situacija dobila toliki publicitet, kažu u Patrijaršiji.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here