Pavle Popović ”časni vitez” Kotor Varoša

0

KOTOR VAROŠ, 19. JANUARA – Pavle Popović pobjednik je sedmog plivanja za Bogojavljenski krst koje je pred 2.000 posjetilaca održano na rijeci Vrbanji u Kotor Varošu.


U konkurenciji 30 hrabrih plivača i jedne plivačice Popović je prvi došao do Časnog krsta i njemu je pripala titula “Časnog viteza” Kotor Varoša.

“Samim tim što sam učestvovao osjećam se prelijepo. Ispunio sam svoju dušu vjerom u Boga. Zahvalio bih se fudbalskim veteranima što su pokrenuli ovu manifestaciju i nadam se da će nas narednih godina biti još više. Svim momcima koji su učestvovali čestitam, jer smo mi svi zajedno pobjednici”, rekao je Popović.

Inicijativu za ovu manifestaciju pokrenulo je Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš, a načelnik opštine Zdenko Sakan bio je generalni pokrovitelj.

“Sve današnje učesnike smatram pobjednicima, iako je samo jedan doplivao prvi do Časnog krsta. Lokalna zajednica će i ubuduće biti uz ovu manifestaciju i zahvalio bih se svima koji su dali doprinos da se ovo danas organizuje”, naglasio je Sakan.

Organizator sedmog plivanja za Časni krst u Kotor Varošu je bilo Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije Kotor Varoš uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine Kotor Varoš, a arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić je posebno pohvalio inicijatore ovog takmičenja.

“Zahvaljujući našim fudbalskim veteranima i njihovim prijateljima i ove godine smo na veličanstven način organizovali plivanje za Časni krst povodom našeg velikog praznika”, istakao je sveštenik Narić.

Pobjednik današnjeg takmičenja je dobio zlatni dukat, dar Borisa Novakovića, duborez Presvete Bogorodice rad Aleksandra Meštera i zastave Vojske Republike Srpske i Srpske.

Prigodnim poklonima nagrađeni su najmlađi i najstariji učesnik, a svi ostali takmičari dobili su darove kao nagradu za ispoljenu odvažnost i ljubav prema pravoslavnoj vjeri i tradiciji.

Poklone su obezbijedili načelnik opštine Kotor Varoš, Udruženje za promociju i značaj sportske rekreacije, marketi “AS” i”Kvimpeks” i brojni privrednici koji su podržali ovu manifestaciju.

Prije plivanja za Časni krst održana je sveta liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu, a nakon toga svečana Bogojavljenska litija krenula je ispred crkve prema mostu u naselju Kotor.

PODELI