Penzioneri iz Srpske na planini Borja: Nastavak prijeratne tradicije

8

KOTOR VAROŠ, 7. JULA – Zajedničkom saradnjom dva penzionerska udruženja, Kotor Varoš i Teslić, danas je na lokalitetu Solila, na planini Borja, upriličeno druženje 750 pripadnika najstarije populacije iz opština Kotor Varoš, Teslić, Kneževo, Čelinac, Šipovo, Mrkonjić Grad, Ribnik, Drinić, Stanari i gradova Banjaluka, Gradiška i Prnjavor.


Predsjednik kotorvaroškog udruženja penzionera Ratko Čupić rekao je da je ovo okupljanje nastavak prijeratne tradicije kada se na istom mjestu povodom 4. jula, Dana borca, okupljao veliki broj stanovnika kotorvaroške i teslićke opštine.

On je dodao da su se upravni odbori dva udruženja dogovorila da se prva nedjelja u julu mjesecu obilježava druženjem penzionera, naglasivši da je ovo osma godina njima dragog događaja.

“Cilj ovog okupljanja je da se nastavi tradicija druženja građana opština Kotor Varoš i Teslić povodom 4. jula, Dana borca. Osim penzionera iz ove dvije opštine zadovoljstvo nam je što su nam se ove godine pridružili i naše kolege iz brojnih opština i gradova Republike Srpske“, rekao je Čupić.

Predsjednik teslićkog udruženja Mile Đurić ocijenio je da ovo druženje predstavlja najmasovniji skup penzionera u Republici Srpskoj u toku kalendarske godine.

“Prije tri godine smo ozvaničili odluku o bratimljenju naših udruženja. U praksi to znači da naše buduće generacije imaju obavezu da se i dalje druže, sastaju i sarađuju, što je vrlo bitno, posebno ako se uzme u obzir da se radi o udruženjima odnosno opštinama koje graniče, ali pripadaju različitim regijama, jedna dobojskoj a druga banjalučkoj regiji“, naglasio je Đurić.

Današnjem druženju penzionera na planini Borja prisustvovao je i predsjednik skupštine Udruženja penzionera Republike Srpske Slobodan Brdar, koji je pohvalio organizatore današnjeg okupljanja i dodao da osim uzajamne pomoći i podrške penzioneri Kotor Varoša i Teslića zajednički rade i na promociji turističkih ljepota dvije opštine.

Današnjem druženju penzionera prisustvovavao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je pružio svesrdnu pomoć u organizaciji ovog događaja.

Predstavnici opštinskih organizacija SUBNOR-a Kotor Varoš i Teslić i načelnik Sakan su položili cvijeće na spomen-obilježje poginulim borcima 1. bataljona pete kozaračke brigade iz NOR-a, koji su branili nezaštićeno stanovništvo usljed zvjerstava okupatora.

Najmasovniji skup penzionera u Srpskoj su podržali opština Kotor Varoš, privredni subjekti i pojedinci sa područja kotorvaroške opštine.

PODELI

8 KOMENTARA

  1. Svi penzioneri koji su odlučili da dođu na Borja uplatili su simboličan iznos kao kotizaciju,bar što se tiče udruženja iz Kotor Varoša.

  2. Sve savrseno izgleda.liepo opisano .dobar provod za njih.al ste gospodo ostavili jednog penzionera u planini.covjek sam u kasnim vecernjim satima luta izgubljen.liepi moi organizatori Gdje vam je ostao penzioner iz ZABJDA

  3. Liepo sve izgleda .samo ste jednog penzionera zaboravili u planini borja .al eto imoje srece dasam naiso na njega u planini .sam izgubljen vidno alkoholisan .noc.al je isti sproveden u sigurne ruke .pozdrav za sve organizatore i povedite racuna kolko vas se vraca iz planine.

  4. Комунистичка багра, Дан борца!!! Дружите се под шаторима сељачине…

  5. Ovo je osmo druženje penzionera.Mora li svaka akcija imati političku pozadinu.Pustite ljude da se druže,bude tu i nešto zanimljivo ,neko nađe nekoga da ostatak života provedu zajedno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here