Penzioneri Kotor Varoša upozoravaju: Velika inflacija nije u skladu sa povećanjem penzija

0

KOTOR VAROŠ, 17. MARTA – Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Udruženja penzionera opštine Kotor Varoš usvojen je finansijski izvještaj za prošlu godinu i plan rada za ovu godinu.


Konstatovano je da je po mjesnim udruženjima podijeljeno 262 jednokratne pomoći po 50 KM, a predsjednik Udruženja Ratko Čupić je podijelio lično 30 jednokratnih pomoći po 50 KM.

„Ponosni smo na činjenicu da svake godine organizujemo druženje penzionera Kotor Varoša i Teslića na planini Borja. I ove godine ćemo se okupiti 2. jula na dobro poznatoj lokaciji, gdje ćemo razmijeniti mišljenja i iskustva i tako nastaviti okupljanja najstarije populacije ove dvije opštine, a prvi put će nam se priključiti i penzioneri iz Kneževa“, rekao je Čupić i dodao da je preko 30.000 KM u prošloj godini izdvojeno za umrle penzionere.

Proteklu godinu je obilježilo povećanje penzija za 3 odsto, donošenje odluke da se za potrebe Udruženja penzionera Republike Srpske izdvaja 0,10 odsto od sredstava prihodovanih od članarine, kao i velika inflacija koja nije bila u skladu sa povećanjem penzija.

U sastavu Opštinskog udruženja djeluje osam mjesnih udruženja, koji pružaju nesebičnu podršku u cilju pomoći penzionerskoj populaciji.

Redovna godišnja Skupština Udrženja penzionera opštine Kotor Varoš će se održati 20. aprila.

PODELI