PIJAN IZBO SUGRAĐANINA U BLIZINI MANASTIRA LIPLJE: Osuđen na 13 godina robije zbog ubistva

8

TESLIĆ, 5. novembra – Vrhovni sud Republike Srpske (RS) pravosnažno je osudio Dejana Markovića (24) iz Teslića na 13 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Milana Iliničića (38), tokom zbora u avgustu prošle godine.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud RS, kao neosnovane odbio žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu koju je izrekao Okružni sud u Doboju.

– Žalbe su odbijene kao neosnovane i prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena – navodi Vrhovni sud RS.

Ubistvo se dogodilo 5. augusta prošle godine oko 00.50 tokom održavanja zbora kod manastira Liplje.

Zločinu je prethodila svađa između Markovića i Ilinčića ispod jednog šatora, da bi Marković onda čakijom nasrnuo na Ilinčića i više puta ga izbo po grudnom košu i tijelu.

U presudi se navodi da je Marković ubistvo počinio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, odnosno u stanju teškog pijanstva, a utvrđeno mu je 2,34 promila alkohola u krvi.

(Faktor – Srpska info)

PODELI

8 KOMENTARA

  1. Ima njih još odgovornih za ovaj slučaj. Malo se to zataškalo, vidite ko je vodio istragu i sve će vam biti jasno i zbog čega. Niko nije lud kao što misle.

  2. Da ima smrtne kazne ona bi mu bila mala. Biće još ovakvih slučajeva kad nema ni pravde ni prava u ovoj nedođiji.

  3. Vidjeli ljudi da je u ovoj zemlji sve dozvoljeno pa čak i čovjeka ubiti.
    Ovo je sumrak čovječanstva i jedne nekada normalne države.

  4. On ce bar živ iz zatvora, jadna je porodica kojoj je ovaj monstrum ubio dijete. 13 godina, kad odleži trećinu pustiće ga kući. Nema pravde u oboj vukojebini.

Comments are closed.