PISMO PROFESORA ĐURE KRČIĆA KOTORVAROŠKIM MATURANTIMA: Samo napred i vjerujte u svoje snove

3

Dragi maturanti,

mi, vaši nastavnici, smo do ovog trenutka činili sve što je bilo u našoj moći, što smo znali i umjeli, da vas osposobimo da mislite svojom glavom, gledate svojim očima i koračate svojim nogama.

Davali smo vam znanje, ljubav, dobrotu, ustvari ono što smo znali, mogli i imali, znajući da su to rijetke i možda jedine stvari koje se dijeljenjem umnožavaju.

Sad je na vas red. Krenite dalje, zakoračite još jedan stepenik, škole nikada nije dosta, nemojte stajati na putu ka boljim i srećnijim danima. Danas, kada brojite poslednje sate u ovim školskim klupama, znajte da vas čeka neko novo, malo ozbiljnije vrijeme.
Najljepši period u životu većine nas jeste onaj srednjoškolski, ali nije za potcijeniti ni studentski život.

Budite sigurni u svoje snove i usudite se da ih ostvarite, jer uspjeh nikada ne dolazi sam, već uvijek moramo ići prema njemu. Kada dođete na kraj jednoga puta, kada se jedna vrata zatvore, druga vam se širom otvaraju, jedno prekrasno doba je za vama, drugo počinje.

Uživajte u svakom trenutku svoga odrastanja, pa i ako nekada bude teško – budite uporni, istrajte na svome putu i znajte da rijeka probija brdo ne zbog svoje moći, već zbog svoje upornosti.

Srednjoškolski i studentski život je kruna jednog razdoblja svakog mladog čovjeka, potvrda njegovog zalaganja i sposobnosti, dokaz istrajnosti na putu vlastite afirmacije i ulaska u život odraslih.

Samo napred i vjerujte u svoje snove, jer znam da će vrijeme biti na vašoj strani. Bio bih srećan da ostanete ovdje na svome kućnom pragu, da ne morate napuštati svoje porodice i prijatelje u potrazi za boljom budućnosti i srećnijim životom.

Očekujem od vas dobra djela i velike stvari…

Vaš profesor,

ĐURO KRČIĆ 

PODELI

3 KOMENTARA

Comments are closed.