Planinarski pohod do vodopada Skakavac u Dubokoj

0
dav

KOTOR VAROŠ, 25. marta – Povodom Dana opštine Kotor Varoš, PD “Mehanizam” vas poziva na planinarsku akciju “Vodopad Skakavac i Vrljajak 1102 mnv”.


Vodopad Skakavac je dobro poznata prirodna atrakcija na rijeci Dubokoj, a u narodu poznat Vrljajak (Kuzmića stijena) je vrh iznad planinarskog doma Grabovačka rijeka i visine je 1.102 mnv. Sa vidikovca se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Duboke i okolne vrhove Ježice i Golog brda.

Okupljanje planinara i ljubitelja prirode je u nedjelju 14. aprila u 7:00 časova ispred Centra za kulturu i informisanje u Kotor Varošu.

Polazak organizovanim prevozom za Grabovicu je u 7:30 časova, a planinari koji stižu iz pravca Teslića kao i ostali koji dolaze organizovanim prevozom mogu čekati na Obodniku oko 8:00 časova.

Kod skretanja za selo Srpska Duboka izlazi se iz prevoza i kreće do vodopada Skakavac 1 gdje se dolazi u 10:00 časova, a zatim ka staroj austrougarskoj pruzi na Zelenoj liniji planinarske staze “Via Dinarica” gdje se pravi veća pauzu za doručak.

Poslije doručka, oko 11:30 časova, nastavlja se stazom “Via Dinarica” do Presedla gdje bi se trebalo biti oko 12:30 časova. Kratko odmaranje, a zatim slijedi penjanje do Vrljajaka 1.102 mnv.

Na vrh se dolazi oko 13:15 časova, zadržava se 30 minuta i lagano spušta do Grabovačke rijeke.

U planinarski dom Grabovačka rijeka dolazi se do 15:30 časova.

U domu učesnike čeka večera, druženje i dodjela zahvalnica.

Povratak za Kotor Varoš organizovanim prevozom je u 18:30 časova.

Agencija ”Prevoz Golub” Kotor Varoš organizuje prevoz za sve učesnike pohoda, a cijena povratne karte je osam KM.

PD “Mehanizam” snosi troškove organizacije akcije i planinarske večere.

PODELI