Planirano uređenje spomen-obilježja na Vasiljevića Brdu

0

KOTOR VAROŠ, 3. JUNA – Na današnjoj redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Kotor Varoš  podržan je izještaj o radu za proteklu godinu.


Delegati su jednoglasno usvojili i prijedlog programa plana rada opštinske Boračke organizacije za 2024. godinu, kao i finansijski plan za ovu godinu.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan se obratio delegatima iskazavši poštovanje onima koji su najviše dali za stvaranje Republike Srpske, njihovim porodicama, ratnim invalidima, kao i svim demobilisanim borcima Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Miladin Savanović je napomenuo da je u prošloj godini isplaćena 61 novčana pomoć za potrebe socijalno-ugroženih i porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih i teško bolesnih boraca sa područja opštine.

“U saradnji sa opštinom uspjeli smo da saniramo centralno spomen-obilježje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom rata u Kotor Varošu. Po završetku izgradnje crkvene sale i u Mjesnoj zajednici Zabrđe planirana je izgradnja spomen-obilježja“, rekao je Savanović i dodao da je planirano u ovoj godini i uređenje spomen-obilježja na Vasiljevića Brdu.

On je istakao da nije izostala ni podrška Boračke organizacije Republike Srpske koja, takođe, u kontinuitetu radi na poboljšanju položaja boračkih kategorija u društvu.

Prema njegovim riječima, opštinska Boračka organizacija nastaviće da njeguje tradiciju obilježavanja važnih datuma iz Odbrambeno-otadžbinskog rata uz zahvalnost borcima koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here