Počasni konzul Austrije u posjeti opštini Kotor Varoš

1

KOTOR VAROŠ, 22. FEBRUAR – Počasni konzul Austrije u BiH Jerg Hofrajter boravio je danas u radnoj posjeti opštini Kotor Varoš i tom prilikom razgovarao sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom i njegovim saradnicima o mogućnostima sanacije stare Austrougarske škole i nabavci nove cisterne za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu.


Sakan je upoznao Hofrajtera o privrednim kretanjima na području opštine i razvojnim mogućnostima i potencijalima u oblasti turizma, kulture i sporta, sa naglaskom na realizaciju određenih projekata na obostrano zadovoljstvo.

„Razgovarali smo o mogućnostima saradnje i ono što me raduje je konstruktivan pristup gospodina Hofrajtera i njegova opredijeljenost da zajedničkim snagama unaprijedimo i poboljšamo život naših sugrađana, uz odgovarajući angažman privrednika i ljudi dobre volje iz Austrije“, istakao je Sakan.

Konzul Hofrajter nije krio zadovoljstvo prirodnim potencijalima opštine Kotor Varoš i činjenicom da se u ovoj lokalnoj zajednici osjeti privredni uspon.

On je najavio novi dolazak u aprilu zajedno sa ambasadorom Austrije u BiH i tom prilikom će biti definisani prioriteti u pogledu realizacije zajedničkih projekata na području opštine Kotor Varoš.

PODELI

1 KOMENTAR

  1. zasto ne obnovite stepenice za silazak u staru carsiju i renovirate sav taj dio,to je srce i najljepsi dio Kotor Varosa,atrakcija koju malo koje mjesto ima-biser.Trg je sredjen ali bez kompletnog renoviranja djeluje veoma cudno.Zasto to zapustate ?
    Pokazite to Austrijancu.
    Narodna mjesovita skola,Muzej je odavno unisten,unutra je i kosarkaska sala,tu smo jedno vrijeme trenirali kosarku,ucionice odavno ne rade,uzas je iza,baraka Bobasa,u rusevini od supe nekada je imao atelje vajar Mustafa Skopljak,etc…..predlozite da se tu otvori umjetnicki atelje ili Dom Kulture ako Austrija renovira.
    Mozda srpsko austrijski.

Comments are closed.