Potpisan ugovor o zakupu stare škole u Kruševu Brdu

1

KOTOR VAROŠ, 21. MARTA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i predsjednik Udruženja „Centar za obnovu i razvoj sela“ Kruševo Brdo Goran Ivanović potpisali su danas ugovor o zakupu prostorija stare škole u Kruševu Brdu.


Nakon potpisivanja ugovora Ivanović je rekao da su zajedničkim naporima mještana Kruševa Brda i brojnih donatora uspjeli da sačuvaju staru školu od propadanja.

„Staru školu smo stavili u funkciju, napravili smo zavičajni muzej, a namjera nam je da tu upražnjavamo i druge aktivnosti. U razgovoru sa načelnikom Sakanom dogovorili smo da i ove godine sa postavkom eksponata ovog kraja učestvujemo u obilježavanju Dan opštine“, istakao je Ivanović.

Po njegovim riječima prednost Udruženja „Centar za obnovu i razvoj sela“ je što u toku godinu imaju brojna kulturna dešavanja.

„Ukoliko dobijemo pozitivan odgovor za realizaciju projekata na koje smo aplicirali u ovoj godini nema sumnje da ćemo obogatiti turističku ponudu Kruševa Brda kroz identifikaciju prirodnih ljepota ovog kraja, a izgradnjom nadstrešnica i mostića, uz organizaciju škola u prirodi, olakšaćemo pristup određenim lokacijama“, naglasio je Ivanović.

Načelnik Sakan kaže da je riječ o Udruženju koje baštini običaje i tradiciju Kruševa Brda sa željom da tu tradiciju nastave i mlađi naraštaji, kako ne bi zaboravili svoje porijeklo.

„Želim im da nastave sa uspješnim radom i da čuvaju običaje i tradiciju. Opština će u granicama svojih mogućnosti podržati rad ovog Udruženja, prije svega u realizaciji projekata ruralnog razvoja i turizma, koji su od značaja za prosperitet Kruševa Brda“, zaključio je Sakan.

Ivanović se zahvalio Sakanu i njegovim saradnicima na dosadašnjoj podršci i tom prilikom mu uručio prigodan poklon.

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Ljudi sta su para dobili mogli su manastir napraviti. Oni salili par stubova, gradju za krov dobili. Jedino su kupili crijep i prozore.

Comments are closed.