Poznat kalendar manifestacija za Dan opštine Kotor Varoš

0

KOTOR VAROŠ, 27. MARTA – Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan najavio je danas da će povodom 24. aprila, Dana opštine, biti organizovane brojne manifestacije.


Obilježavanje Dana opštine počinje već danas izvođenjem pozorišne predstave “Drago, drago nebo” u kino-sali, a biće nastavljeno u petak /5. aprila/ promocijom knjiga Mihajla Orlovića i tradicionalnom akcijom “Uređenja i čišćenja grada” i akcijom sađenja cvijeća, koja će biti održana dan kasnije.

“Obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine imaju radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, nevladinih organizacija i brojnih udruženja, ali i svi stanovnici Kotor Varoša“, napomenuo je Sakan nakon današnjeg sastanka sa članovima Organizacionog odbora.

Sakan je naveo da će tokom aprilskih svečanosti biti organizovani i ulična trka učenika osnovnih škola, akcija dobrovoljnog davanja krvi kotorvaroških srednjoškolaca, odbojkaški turnir, planinarski pohod, izložba slika i promocija monografije “Naši korijeni”, a predviđeno je tradicionalno druženje osnovaca u bioskopskoj sali pod nazivom “Dječije veče”.

“Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana 19. maja na kupalištu Bjeline, a i ove godine se očekuje učešće preko 100 ekipa iz Republike Srpske i regiona“, rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Dana opštine.

24. aprila u jutarnjim časovima biće položeni vijenci kod spomen-kosturnice boraca NOR-a i spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Na Dan opštine, u 18.00 časova u kino-sali, biće održana Svečana akademija.

Sakan je izrazio nadu da će ovim manifestacijama prisustvovati delegacije bratskih opština, predstavnici gradova partnera iz okruženja i brojne zvanice iz javnog i društvenog života Republike Srpske i Srbije.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here