PRAVNI TIM ”GLASA KOTOR VAROŠA”: ĐUKIĆ PRERANO ”ZAKUKURIKAO”

32

KOTOR VAROŠ, 7. februara – Povodom objave na jednom portalu u Kotor Varošu, a u kojoj se navodi da je i ”Glas Kotor Varoša” dužan da Slavku Đukiću isplati 1.500 KM zbog navodne klevete,  uređivački kolegijum i pravni tim ”Glasa Kotor Varoča” izdaju sljedeće:

S A O P Š T E NJ E 

Odluka suda u Kotor Varošu je prvostepena i kao takva nije niti može biti konačna, što znači da je Slavko Đukić prerano ”zakukurikao” i da ne poznaje osnove pravne struke.

Uostalom, ovo nije prva odluka koju je naš pravni tim u drugostepenom postupku u cjelosti osporio.

Da podsjetimo, sudski spor se vodio zbog Đukićeve uloge u ratu i činjenice da je od više uglednih Kotorvarošana okvalifikovan kao neko ko je, u dijelu rata kada je ovdje bilo najteže, otišao u inostranstvo, daleko od prvih linija na kojima su ginule njegove komšije, časni borci srpske vojske.

Spomenik poginulim srpskim junacima u Grabovici 

Pravni tim ”Glasa Kotor Varoša”  je na tu odluku već uložio žalbu nadležnom sudu i uvjereni smo da će u novom sudskom postupku ta odluka biti ekspresno odbačena, jer su svi argumenti na strani ”Glasa Kotor Varoša”.

Takođe, ”Glas Kotor Varoša” će u narednom periodu  javnost podrobno informisati o svim detaljima sudskog postupka, Đukićevoj ulozi u prethodnom ratu, ali i nebuloznim izjavama koje je dao u toku sudskog spora, koje će veoma zanimati građane Kotor Varoša, a posebno borce koji su mjesecima i godinama, na prvim borbenim linijama, branili svoju zemlju, porodice i nejač.

Sa aspekta ljudskog dostojanstva, neshvatljivo je da se neko hvali da je u sudskom sporu, koji nije okončan i pravo finale tek slijedi, dobio samo 1.500 KM iako je tražio tri hiljade maraka.

Uz svoj narod, kada je najteže

Obaveza ”Glasa Kotor Varoša” je da istraje u ovom postupku, prvenstveno zbog časnih boraca Vojske Republike Srpske, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih srpskih boraca, koju su u najtežim ratnim danima davali svoje živote i sahranjivali svoje najmilije dok je Đukić, nakon odlaska sa ovih prostora iako je rat bjesnio, svoje bezbrižne dane provodio daleko od prvih borbenih linija i to u vrijeme kada su se ovdje vodile odsudne borbe za odbranu Republike Srpske i vijekovih ognjišta srpskog naroda.

Ovo je obaveza i prema najboljim sinovima srpskog naroda iz Grabovice, Đukićevog rodnog mjesta, čiji grobovi na grabovačkom i brojnim drugim grobljima opominju nas koji smo ostali živi da njihovu žrtvu nikada ne smijemo zaboraviti.

A o Đukićevoj ulozi o ratu sav Kotor Varoš već sve zna… Odavno…

U odbrani srpske nejači

”Glas Kotor  Varoša” neće posustati i nema tih prepreka, novčanih kazni, pritisaka i ucjena koje nas mogu spriječiti da prodamo obraz i dozvolimo da se ljagaju imena najboljih srpskih sinova, koji onda kada je bilo najteže nisu prodali vjeru za večeru, nisu ostavili nejač, stare i iznemogle, nisu ostavili svoja ognjišta. I nisu zapucali preko grane dok su im braća, prijatelji i komšije krv lili za ovu svetu zemlju.

Zbog njih ćemo istrajati i u ovom slučaju.

Urednički kolegijum i pravni tim ”Glasa Kotor Varoša”

 

 

 

 

 

 

 

 

PODELI

32 KOMENTARA

 1. 😂😂😂😂😂😂😂
  🐒🐒🐒🐒🐒
  🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈
  Ono kad covjek hoce da bude ono sto nije.
  I svi znaju da nije, i on zna da nije, ali se
  bori da bude.
  P.S. ne moze pobjegulja da bude borac prve kategoroje.

 2. STA TI JE SUDBINA. 95 KAD JE BILO NAJGORE MI NA RATISTU A BARON U AUSTRIJI. SAD U MIRU MI KOJI SMO RATOVALI U AUSTRIJI A ON U R. SRPSKOJ.

 3. STA KAZE BOLILA GA DUSA STO SVI ZNAJU KADA JE I ZASTO.NAGULIO U AUSTRIJU PA TO KOSTA HILJADU MARKI. A STA MISLI KOLIKO KOSTA I.MOZELI SE PLATITI DUSEVNA BOL.MOJKE KOJA JE OSTALA BEZ SINA JEDINCA U RATU KOJI NIJE U SRED RATA ZAPUCO.U AUSTRIJI VEC JE BRANIO OVU ZEMLJU. KOLILO.TO.KOSTA I.MOZEL SE PLATITI. ILI BOL SESTARA NJIHOVIH I BORACA KOJU SU GLEDALI.KAKOMIM.BRACA GINU. ILI SU OSTAJALI INVALIDI. FUJ GADI MI SE.

 4. e svaka cast za ovaj komentar. koliiko je stranaka izmjenjao i sta sve o ljudima pričao to je strasno. vidite vta je pričao o vlasti u varosu sad se prikamčio uz njih. onda uz dr stevadica i sad tvrdi da nije bio ni clan te stranke. bruko jedna slusas li sam sebe sta bulaznis

 5. Pa kad već kaže neka objasni na kojoj je liniji bio i ko su mu bili saborci bitno je da on radi novu zgradu za opštinu, prije izbora je bio protiv pdp i zds a kad je dobio da radi zgradu opštine uvuko se u dupe načelniku samo pertle vire iz načelnikovog dupeta toliko o njemu i njegovom poštenju

 6. Nemoj mo za dzabu da se opterecujemo raspitajte se ko je iz boracke uveliko svercovao sa muslimanima na Vlasicu sve sto si veci lopov na boljoj si funkciji

 7. Nemojte tako suditi o covjeku. Pogledajte na Moj Kotor Varos o njegovim donacjama crkvi, satra se slikajuci oko popova.Oda okolo, skače ko neslan ovan ovan da ga neko uslika On je posteno otisao. Bolji je od onih koji su ostali i paradirali u maskirnim uniformama a liniju nisu ni vidjeli. Danas su jako uvazeni. Sto njih ne spomenete.

 8. a de vi meni recite kako bi se mogli organizovati ti nekakvi skupovi da nam đukić svima priča o svom herojstvu i ratnim danima na prvim linijama fronta, recimo u kino sali ili na stadionu da se skupimo i da slušamo o njegovom junastvu i podvizima u borbi. to bi bio veliki dan za sve nas pa bi poveli i porodice i dječicu da slusamo svi i mi aplaudiramo. sto ne bi i neki guslar spjvao neku pjesmu o njegovom junastvu i herojstvu da to ostane zabilljezeno u istoriji kao takav div junak borac za slobodu??????

 9. Da nije zalosno bilo bi smjesno,pa i gavran na grani zna da je bio u Austriji… Na zalost ima ih jos takvih koji imaju veca prava nego oni sto su invalidi ostali i porodice poginuli… A sto je jos zalosnije nisu mnogi ni ratni porez placali… Pa sada njihova djeca imaju veca prava nego djeca poginuli i rvi.

 10. Borcima se gade ovakvi kao on, pa se pitaju da li su stvarali Republiku Srpsku da se ovakvi šire po njoj. Bruka i sramota.

 11. Nemojte tako na tu PICAJZLU ljudinu grabovacku, prevara mu je drugo ime A HRABAR KAO MIŠ MEKINJAR. IMALI IJEDNA STRANKA DA JE NIJE PROMIJENIO. SDS. IZVORNI SDS. UJEDINJENA. KARAKTER NEMA STA I JOS KAD BI BIO BORAC PRVE KATEGORIJE MOGLI BI GA ZA PREDSJEDNIKA BORACKE. JEBES COVJEKA KOGA SE I NEKI NAJBLIZI IZ FAMILIJE NEVOLE GA VIDJETI OCIMA AL JE BITNA FENSI PREDSTAVA ZA JAVNOST. OKOLO KALAJ UNUTRA BELAJ

 12. Sad mu je najbolje da zaposli sirotinju, borce i djecu poginulih pa da se na njima istresa kako ga nije sramota. Ima li obraza bar koliko bizMismena u sebi ima🤔

 13. Vala svaka vam cast. Neka se nasao neko ko nece da cuti i trpi ovo. Kao dijete poginulog borca moram da idem iz zemlje za koju mi je otac poginuo dok ostaju oni koji monimalne ili nikakve zaslage imaju za nju. Suze nasih porodica svima ce biti opomena.

 14. Sprdnja….
  Ove sudove treba ukinuti.
  Ne bi me cudili da presude
  da mi borci nismo borci koji
  smo teunuli u rovu 4 godine.
  Podrska za Glas, samo nastavite.

 15. Moze ga biti sramota jasam njegova komsinica.i znam daje bio u Austriji. bio u redovnoj vojsci i nedugo zatim zbriso dok sam ja bez brata ostala na Bihaću.Taj Slavko stose hvali daje u ratu bio“ sada prolazi kraj komsija nikada nepozdravlja punje sebe deriste nevaspitano.Ali ima boga on vidi sve.

 16. Ajd da mu skupimo još koju crkavicu, malo mu je 1.500 maraka.
  A sprdnje nije ga sramota reci da mu je samo 1500 maraka vrijedi dusevni bol i obraz.
  Jest i ljudina, aferim

 17. Nije sirotinja mogla početkom 95 kad je nakrvavije bilo na Vlašiću mogla ni na liječenje iz rova a lola zapucala za Austriju. Jesi li tamo branio mater i ćaću na Uličkom?

 18. Neka se neko usudio da ovo kaže što znamo svi koji ovdje živimo.
  Ginuli su naj njabolji da bi razni donatori i ostale ale živile i uživale
  u onome što su naši očevi stvarali.
  Kapa do poda!

 19. Svaka vam čast ljudi samo istrajte imate podršku nas časnih boraca koji nismo zaboravili ko je bio s nama ako je svoju guzicu sklonio na sigurno. Čestitam vam od srca na svemu što radite i što ne zaboravljate naše najmilije koji su izgubili živote braneći ovu zemlju.

Comments are closed.