Preminuo Petar Đaković

1

BANJALUKA, 10. februara  – Književnik Petar Đaković preminuo je nakon kraće bolesti, saopšteno je iz Udruženja književnika Republike Srpske, čiji je bio član.

“Otišao je da bi ostao u našem sjećanju kao odan prijatelj, vrijedan čovjek, omiljen i vrlo inovantan prosvjetni radnik i pjesnik koji se s podjednakom ljubavlju obraćao i mlađim i starijim ljubiteljima književnosti”, naveli su iz Udruženja.

Petar Đaković, koji je preminuo juče, biće sahranjen u petak u 12.00 časova na Rebrovačkom groblju u Banjaluci.

Cijeli radni vijek bavio se pedagoškim radom – bio je učitelj, nastavnik osnovne i srednje škole, školski pedagog-psiholog, direktor škole, školski savjetnik /nadzornik/ u Republičkom pedagoškom zavodu u Banjaluci.

Obavljao je i dužnost pomoćnika ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Republike Srpske.

U stručnim časopisima i pedagoškoj periodici objavio je više od trideset stručnih i naučnih radova. Zajedno sa suprugom Jovankom, takođe prosvjetnim radnikom, uradio je originalan udžbenički komplet za nastavu početnog čitanja i pisanja po kompleksnom postupku.

U književnosti je ostavio dubok trag, objavio je više zbirki pjesama, a bavio se i slikarstvom.

Petar Đaković rođen je 1946. godine u Maslovarama.

PODELI

1 KOMENTAR

Comments are closed.