Privredna komora Republike Srpske: Nagrada za Dragana Stankovića, učenika SC ”Nikola Tesla” iz Kotor Varoša

0
qrf

BANJA LUKA, 14. juna – Draganu Stankoviću iz Maslovara, učeniku SC ”Nikola Tesla” iz Kotor Varoša, danas je uručen laptop  u okviru projekta stipendiranja i brige o darovitoj djeci sa etničkih područja na kojima živi srpski narod, koji sprovode Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banja Luka, zajedno sa Akademijom nauka Republike Srpske i univerzitetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu.

Inače, Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banja Luka, zajedno sa Akademijom nauka Republike Srpske i univerzitetima u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, formirali su dobrotvorno udruženje „PRIVREDNIK REPUBLIKA SRPSKA“, čija je osnovna ideja stipendiranje i briga o darovitoj djeci sa etničkih područja na kojima živi srpski narod.

Svečanom akademijom, krajem 2018. godine ozvaničeno je osnivanje Fondacije na teritoriji Republike Srpske, a nakon što su riješena i formalna pitanja oko osnivanja i registracije, Fondacija počinje sa svojim redovnim aktivnostima.