Proslavljena stogodišnjica hrama na Borcima

3
DCIM100MEDIADJI_0114.JPG

BORCI, 24. juna – Seoska masla, zavjetina – slava i proslava jubilarnih 100 godina od podizanja hrama Sv. oca Nikolaja Čudotvorca na Borcima.


Mnogobrojni vjerni narod se okupio kod svoje bogomolje i pokazao neizmjernu ljubav prema Svetoj pravoslavnoj vjeri i crkvi, tako dočekavši Njegovo Preosveštenstvo Episkopa marčanskog g. Savu, vikarnog episkopa Njegovog Presveštenstva Episkopa banjalučkog g. Jefrema sa sveštenstvom, koji je služio Svetu arhijerejsku Liturgiju i osvetio novo crkveno zvono, a kome je kumovao Darko Jurić.

Ovaj zavjetni dan sela se proslavlja molitveno, moleći Svevišnjega da blagoslovi rod i porod, sve blago, da dobro rodi hrana i sve u njemu da napreduje na mnogaja i blagaja ljeta.

PODELI

3 KOMENTARA

  1. Sto nisu pozvali Vojislava Krsica, Vojislava Jovicica ili Ranka Tovilovica ljude koji su pisali o Borcima i ovoj crkvi da im pomognu. Nije tacno da je tradicija boracke crkve 100 godina. Ona je mnogo duza. Postojeci objekat slavi 100 godina ali se to tako ne racuna. Valjda se racuna tradicija po prvom crkvenom objektu. Ovi ljudi su u svojim radovima to lijepo pojasnili. Zasto se to ne uvazava?

  2. Мислим да је тај храм на Борцима старији од 100 година,то треба да провери стручна инспекција.

Comments are closed.