Protojerej stavrofor Dragan Veleušić: Radujmo se i veselimo Vaskrsu

1

KOTOR VAROŠ, 5. MAJA – U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu, uz prisustvo velikog broja vjernika, služena je Vaskršnja liturgija čime je počelo obilježavanje najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa.


Protojerej stavrofor Dragan Veleušić iz Milvokija, koji je služio jutrošnju liturgiju zajedno sa arhijerejskim namjesnikom kotorvaroškim Milenkom Narićem i protonamjesnikom Damirom Vrhovcem, u obraćanju vjernicima podsjetio je da se na ovaj praznik proslavlja pobjeda života nad smrću i pobjeda čovjeka nad grijehom.

Protojerej stavrofor Dragan Veleušić

“Vaskrs je dan koji je stvorio Gospod da se radujemo i veselimo u njemu, a svojim vaskrsenjem je na najočigledniji način pokazao ljudima da je istiniti Bog i čovjek, pokazao je smisao i cilj postojanja svakog ljudskog bića na zemlji, da je spreman za besmrtnost, a ne za smrt“, rekao je Veleušić.

Veleušić je svim ljudima dobre volje poželio da u zajedništvu, mirnih duša, čistog srca, s puno ljubavi i Božije blagodeti proslave najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

“Tajna vaskrsenja je temelj hrišćanske vjere, a Hristovo vaskrsenje pobjeda istine nad neistinom, ljubavi nad mržnjom, dobra nad zlom. Trudimo se zato da vjerno živimo ovaj život, da budemo dostojni imena Hristova i da se možemo sa punim pouzdanjem nadati i našem ličnom vaskrsenju“, poručio je Veleušić.

Veliki broj Kotorvarošana dočekao je Vaskrs u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice gdje je služena Sveta liturgija, a potom pročitana poslanica Njegove svetosti patrijarha Porfirija.

Prigodan kulturno-umjetnički program ispred Hrama priredili su članovi Folklornog ansambla „Kotor Varoš“, a domaćini posluženja bili su Fudbalski vetgerani Kotor Varoša.

Poslije liturgije i pričešćivanja vjernika koji su se za ovu svetu tajnu pripremali kroz vaskršnji post, vjernicima su dijeljena bojena vaskršnja jaja.

PODELI

1 KOMENTAR

  1. to znaci da ce svi umrli,ubijeni,poginuli vaskrsnuti,ozivjeti ponovo a svi zivi pomrijeti….iako nas Minja Obradovic,ucio da Isus nije istorijska licnost a da je Muhamed bio trgovac

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here