PUKOVNIK VOJIN UBIPARIP: Čestitka povodom Dana boraca Republike Srpske

1

KOTOR VAROŠ, 13. februara – Povodom 14. februara – Dana boraca Republike Srpske, čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske sa područja Kotor Varoša uputio je ratni komandant Kotorvaroške brigade VRS pukovnik Vojin Ubiparip.

”Glas Kotor Varoša” čestitku prenosi u cjelosti:

Svim pripadnicima Kotorvaroške brigade Vojske Republike Srpske čestitam 14. februar – Dan boraca Republike Srpske.

Na ovaj dan, ali i na svaki drugi, moramo se setiti srpskih vitezova, najboljih sinova kotorvaroškog kraja, koji su svoje živote položili na oltaru Otadžbine.

Njihovu decu i njihove porodice ne smemo zaboraviti, jer su oni deca i porodice najboljih među nama.

Na ovaj dan moramo se setiti i svih naših ranjenih boraca i ratnih vojnih invalida, koji su herojski branili naša ognjišta i sa pesmom na usnama jurišali na neprijatelja, koji je želeo da nam se ponovo dese novi pokolji našeg naroda, novi Jasenovci, Jadovna, Prebilovci…

Ponosan sam i biću ponosan dok sam živ na moje borce, koji su hrabro, časno i junački branili srpsku zemlju i pod mojim komandom sačuvali opštinu Kotor Varoš od najezde mudžahedinskih krvnika u zoni odgovornosti Kotorvaroške brigade VRS. Ti junaci, sledbenici su najslavnijih tradicija srpske vojske i država Republika Srpska mora im posvetiti posebnu pažnju.

Nismo okaljali uniformu, nismo okaljali čast 1. Krajiškog korpusa, Vojske Republike Srpske i jedinice čiji smo bili pripadnici.

Apelujem na sve vas braćo i sestre, da čuvate Republiku Srpsku kao zjenicu oka, jer je za nju živote dalo više od 20.000 najboljih srpskih sinova i kćeri. Nema te politike, političkog ili bilo kojeg drugog interesa koji može biti iznad i ispred Republike Srpske.

Krv naših junaka, koja je prolivena za Republiku Srpsku, obavezuje nas na jedinstvo, bratsku ljubav i slogu, koja nam je potrebna da bi sačuvali našu mladu srpsku državu i kako bi je stabilnu i jaku mogli ostaviti u amanet budućim generacijama.

Živela Republika Srpska!

RATNI KOMANDANT KOTORVAROŠKE BRIGADE VRS:
PUKOVNIK VOJIN UBIPARIP

PODELI

1 KOMENTAR

  1. Ratnici su svoje odrdili,na ovim nesreticima koji zloupotrebljavaju povjerenje gradjana je da jedinsvom srpskog korpusa ocuvaju steceno.

Comments are closed.